To NBA «προσγειώθηκε» στη Αφρική -και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ευελπιστεί πως θα επιστρέψει εκεί και για επίσημο ματς(!)– για το 1ο Africa Game το απόγευμα του Σαββάτου (1/8 –  στις 4:00μ.μ., ζωντανά από OTE Sport 5). Mε τους εκπροσώπους του να ανυπομονούν για τον αγώνα επίδειξης στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στην Team World του κόουτς Λάιονελ Χόλινς (Νετς), και των Κρις Πολ (Κλίπερς), Πάου Γκασόλ (Μπουλς), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις) με την Team Africa του κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς (Σπερς), και των Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μπακς), Λουόλ Ντενγκ (Χιτ), Σερζ Ιμπάκα (Θάντερ), Νικολά Μπατούμ (Χόρνετς), Αλ-Φαρούκ Αμίνου (Μπλέιζερς), που έχουν είτε καταγωγή είτε ρίζες από την Αφρική. Πολλοί παίκτες, μεταξύ των οποίων ο «Αντέτο» (που γνώρισε την αποθέωση), αλλά και ο παλαίμαχος σταρ των Ρόκετς από τη Νιγηρία, Χακίμ Ολάζουον, έδωσαν το παρών στο καμπ Basketball Without Borders για μικρά παιδιά.
 
 
Την ομάδα της Team World, για την οποία ασίσταντ κόουτς θα είναι ο Μπραντ Στίβενς (χεντ κόουτς των Σέλτικς), απαρτίζουν εκτός των Πολ και των αδερφών Γκασόλ οι Μπράντλεϊ  Μπιλ (Ουίζαρντς), Κένεθ Φαρίντ (Νάγκετς), Τζεφ Γκριν (Γκρίζλις), Μάρκους Σμαρτ, Έβαν Τέρνερ (Σέλτικς) και Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ). Βοηθοί του Πόποβιτς στην Team Africa θα είναι οι Μάικ Μπούντενχολζερ (Χοκς) και ο ασίσταντ των Θάντερ και πρώην πρώτος προπονητής των Πέλικανς, Μόντι Ουίλιαμς. Στο ρόστερ, εκτός του «Giannis» και των Ντενγκ, Ιμπάκα, Μπατούμ, Αμίνου, θα είναι οι Μπορίς Ντιό (Σπερς), Μπισμάκ Μπιγιόμπο (Ράπτορς), Γκόρτζι Ντιένγκ (Γουλβς), Λουκ Μπα α Μούτε (Κινγκς) και ο αναπληρωματικός σέντερ των πρωταθλητών Ουόριορς, Φέστους Εζέλι, που «πακέταρε» μαζί του το τρόπαιο του Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο… αγκάλιασε ο Αντετοκούνμπο!!! 
 
 
Από το Γιοχάνεσμπουργκ, ο «Αντέτο» έγραψε το blog του στην ιστοσελίδα eurohoops.net, στο οποίο ανέφερε την ανυπομονησία του για την επιστροφή στην Ελλάδα και την ενσωμάτωσή του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών που άρχισε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, ενόψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όσο είμαι υγιής και περνάει από το χέρι μου, θέλω να παίζω για την Εθνική». Συμπληρώνοντας αστειευόμενος πως «αν πω μεγάλα λόγια για μετάλλια, θα τσαντιστεί ο κόουτς Κατσικάρης! Θα κοιταχτούμε στα μάτια και θα καταλάβουμε για τι θα παλέψουμε»… Ο φόργουορντ των Μπακς κατέληξε πως «ξέρω ότι μια μέρα μπορεί να εξαρτώνται πολλά από μένα, για να πετυχαίνει τους στόχους της η ομάδα και νιώθω ήδη αυτή την ευθύνη. Σε δέκα χρόνια από τώρα σκέφτομαι πως υπάρχει περίπτωση να παίζουν κι άλλα αδέλφια μου στην εθνική και μου φαίνεται φοβερό! Να λες πάω να παίξω για την Ελλάδα και να ξέρεις ότι θα αγωνιστείς μαζί με μέλη της οικογένειάς σου. Να παίζουμε όλοι για την Εθνική μας! Αυτό είναι μεγάλο όνειρο»!