Λιγότεροι από 100 free agents απέμειναν στην αγορά (99 για την ακρίβεια), εντούτοις δεν είναι λίγες οι αξιοσημείωτες περιπτώσεις. Στη Free Agency του ΝΒΑ κυκλοφορούν ακόμα παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν θέση βασικού σε πολλές ομάδες.

Κάποιοι είναι ιδανικοί glue guys, που μπορούν να βοηθήσουν ομάδες με προοπτική τα playoffs. Άλλοι έχουν… ειδίκευση στο σουτ και ορισμένοι στην άμυνα. Η ελεύθερη αγορά έχει (ακόμα) ποικίλες περιπτώσεις.

Το basketblog.gr ξεχώρισε τους καλύτερους free agents της αγοράς του ΝΒΑ, όχι όμως απαραίτητα ανά θέση, αλλά πρωτίστως από τη δουλειά που (μπορούν να) κάνουν στο γήπεδο.

PLAY MAKERS

Η αλήθεια είναι ότι τέτοια εποχή οι αξιόλογοι δημιουργοί είναι δυσεύρετοι στο ΝΒΑ. Ή τέλος πάντων, έχουν βρει ομάδα. Φυσιολογικά, λοιπόν, η δεξαμενή έχει σχεδόν αδειάσει, με σχεδόν δύο εβδομάδες να έχουν παρέλθει από το άνοιγμα της Free Agency, αφού με εξαίρεση τον Brad Wannamaker και τον Jeff Teague, ουδείς άλλος μοιάζει να έχει προοπτική να αποκτήσει ρόλο σε κάποιο rotation ομάδας.

1. Brad Wannamaker
2. Jeff Teague
3. Emmanuel Mudiay
4. Jordan McLaughlin
5. Ryan Arcidiacono

SCORING GUARDS/FORWARDS

Περιφερειακοί με έφεση στο σκοράρισμα (και λιγότερο στη δημιουργία) υπάρχουν ακόμα στην αγορά και δεν είναι λίγοι. Είτε ψάχνεις “άσο”, είτε “δυάρι” ή “τριάρι”. Ο Mike James και ο Isaiah Thomas βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας, όπως και ο εξπέρ σουτέρ που ονομάζεται J.J. Redick. Αυθεντικός σουτέρ είναι και ο Ουκρανός Sviatoslav Mykhailiuk. Εάν τώρα χρειάζεσαι “τριάρι” με ικανότητα στο “άμεσο σκοράρισμα”, ο Justin Jackson αποτελεί μία καλή λύση για τον πάγκο.

1. J.J. Redick
2. Isaiah Thomas
3. Mike James
4. Sviatoslav Mykhailiuk
5. Justin Jackson

3-D GUARDS/FORWARDS

Οι παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά πίσω από τη γραμμή του τρίποντου και να μαρκάρουν αποτελεσματικά είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο ΝΒΑ. Στη φετινή αγορά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι παίκτες διαθέσιμοι, με τους Glenn Robinson III, Timothe Luwawu-Cabbarrot, Wesley Matthews και E’Twaun Moore να αποτελούν τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα.

1. Glenn Robinson III
2. Timothe Luwawu-Cabarrot
3. Wesley Matthews
4. E’Twaun Moore
5. James Ennis III

ΠΑΙΚΤΕΣ… ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ

Ίσως η λίστα παικτών με τις περισσότερες αξιόλογες περιπτώσεις. Ο Josh Hart είναι φυσικά ο παίκτης που ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για έναν αθλητικό γκαρντ/φόργουορντ που μπορεί να μαρκάρει, να σκοράρει και να πάρει ριμπάουντ. Πέραν της πεντάδας που ξεχωρίσαμε, υπάρχουν ακόμα και οι Caleb Martin, Jarred Vanderbilt, δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές στο παρκέ.

1. Josh Hart
2. Hamidou Diallo
3. Denzel Valentine
4. Derrick Jones Jr.
5. Stanley Johnson

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

Οι καλοί αμυντικοί χρειάζονται σε κάθε ομάδα, κι ας μην βοηθούν ιδιαίτερα στην επίθεση. Αυτό δηλαδή που κάνουν κάθε βράδυ παίκτες σαν τον τον Avery Bradley, τον Tyler Johnson και τον Frank Ntilikina και πολλοί άλλοι (υποτιμημένοι ως επί το πλείστον) παίκτες στο ΝΒΑ, που απλά δεν έχουν βρει τη “σωστή” ομάδα.

1. Avery Bradley
2. Tyler Johnson
3. JaKarr Sampson
4. Dante Exum
5. Frank Ntilikina

ΨΗΛΟΙ

Ο κορυφαίος free agent βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Πρόκειται φυσικά για τον Φιλανδό Lauri Markannen, ο οποίος δεν “κόλλησε” (μάλλον αναμενόμενα) ποτέ με τον Nikola Vucevic στο Chicago, αλλά διαθέτει το ταλέντο να είναι βασικός σε περισσότερες από τις μισές ομάδες του ΝΒΑ. Πέραν αυτού, πάντως, η δεξαμενή είναι γεμάτη από σέντερ και γενικά παίκτες ρακέτας…

1. Lauri Markannen
2. Paul Millsap
3. DeMarcus Cousins
4. Aron Baynes
5. Mike Scott

Tags:
Free agency