Εδώ και μερικές ώρες, η επίσημη αρχή του ΝΒΑ έκανε γνωστές τις δύο πεντάδες των βασικών παικτών στο φετινό All Star Game του Cleveland, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι προφανώς βασικός για ακόμα μια φορά μετά την αλά MVP σεζόν που διανύει (και) φέτος, ενώ ο Kevin Durant κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να είναι αρχηγός στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ -κάτι που σημαίνει πως μαζί με τον… θαμώνα LeBron James θα διαλέξουν τους παίκτες τους από τη μείξη της Δύσης και της Ανατολής.

Ένα από τα πιο… παράξενα πράγματα της βραδιάς δεν ήταν άλλο όμως, από την κλήση του Andrew Wiggins ως βασικού στο πρώτο ASG της καριέρας του, με το πάλαι ποτέ νούμερο 1 του Draft να είναι μεν ένας από τους καλύτερους two way παίκτες της λίγκας, αλλά σίγουρα να μην μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σταρ» τόσο στο σύνολο των Golden State Warriors όσο και εν γένει στα παρκέ των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όσο παράλογη και αν μοιάζει η επιλογή του, το basketblog.gr συγκεντρώνει 3 περιπτώσεις ακόμα πιο… τρελές από τον κόσμο του ΝΒΑ (σημείωση: μιλάμε μόνο για βασικούς, όχι γενικότερα μέλη του ASG)!

3) Kobe Bryant/ 2014

Λίγα παιχνίδια πριν το τέλος της σεζόν 2012-2013, ο εξαιρετικά πεισμωμένος να βάλει τους Los Angeles Lakers στα Playoffs της Δύσης Kobe Bryant τσακίζει δυστυχώς τον αχίλλειο τένοντά του σε ένα παιχνίδι με τους Golden State Warriors, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να του ανακοινώνει εμμέσως πλην σαφώς πως το πιο πιθανό σενάριο είναι να απωλέσει και όλη την επόμενη χρονιά.

Όμως, η μανία του σπουδαίου Βlack Mamba δε θα μπορούσε φυσικά να επιτρέψει κάτι τέτοιο, με τον ίδιο να κάνει αγώνα δρόμου και πείσματος και εν τέλει να καταφέρνει να επιστρέψει σε χρόνο ρεκόρ -δεδομένης και της ηλικίας του (35 ετών)- στην ενεργό δράση.
Ωστόσο, 6 μόλις παιχνίδια μετά την επιστροφή του, η οποία έλαβε χώρα στις 8 Δεκεμβρίου κόντρα στους Toronto Raptors, o Bryant τραυματίστηκε ξανά, κάτι που τον ανάγκασε να παραμείνει εκτός μέχρι και το φινάλε της εναπομείνασας χρονιάς…

Πόσες ψήφους έλαβε;
988.884, κάτι που ήταν η 3η κορυφαία επίδοση στη Δύση αλλά και η 5η σε όλο το ΝΒΑ, με τον άσο των «Λιμνανθρώπων», αν και τραυματία, να καλείται να αγωνιστεί βασικός στο ετήσιο All Star Game -ασχέτως αν δεν μπορούσε να εμφανιστεί όντως…

 

 

 

2) Allen Iverson/ 2010

Tα χρόνια έχουν πια περάσει, με το prime των απαρχών του 2000 να έχουν δώσει τη θέση τους σε μερικά ανούσια χρόνια μακριά από τον πρωταθλητισμό.

Τη σεζόν 2009-2010 συγκεκριμένα, την τελευταία του στο ΝΒΑ πριν μετακομίσει για μερικούς μήνες στην Τουρκία και την Besiktas, o 34χρονος τότε θρύλος του ΝΒΑ διανύει τη χειρότερη απόδοση της καριέρας του γράφοντας career lows σε πόντους και ασίστ στα ούτε 30 παιχνίδια όπου εμφανίστηκε για λογαριασμό των Memphis Grizzlies και των Philadelphia 76ers.

Πόσες ψήφους έλαβε;
1.269.568, κάτι που ήτα η 5η καλύτερη επίδοση στην Ανατολή αλλά και η 9η συνολικά σε όλο το ΝΒΑ, με παίκτες στα prime τους όπως οι Derrick Rose και Rajon Rondo να μην τον ξεπερνούν ούτε αθροιστικά (περίπου 990.000)!

Ωστόσο, όπως και ο Bryant, ούτε εκείνος κατάφερε εν τέλει να παίξει στη γιορτή…

 

 

 

1) Υao Ming/ 2011

Tα… τερτίπια του υπόλοιπου κόσμου με μερικές cult φιγούρες γνωστά, μη εξαιρετέα αλλά και αρκετά συμπαθή.
Ωστόσο, το κακό παραέγινε το 2011, όταν ο Yao Ming έλαβε 1.146.426 ψήφους, επίδοση ικανή να τον φέρει ως βασικό στο ASG αφού ήταν η 10η κορυφαία σε όλο το ΝΒΑ.

Ποιο είναι το παράλογο;
Ο Κινέζος σούπερ σταρ των Houston Rockets, ο οποίος είχε απωλέσει όλη την περασμένη χρονιά ελέω ενός σοβαρού τραυματισμού στο πόδι του, είχε προλάβει να εμφανιστεί μόλις σε 5 αγώνες τη σεζόν 2010-2011 προτού χτυπήσει ξανά.
Σε αυτό το διάστημα, μέτρησε career lows σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, τάπες και ποσοστά, ενώ αγωνιζόταν μόλις 18 λεπτά ανά βραδιά (επίσης career low).

Δεν αγωνίστηκε ούτε αυτός στο All Star Game του Los Angeles...