Ο Spencer Dinwiddie είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους σκόρερ του ΝΒΑ, με την ικανότητά του τόσο από μακρινή απόσταση όσο και μέσω drive να τον μετατρέπει αυτόματα σε μια εξαιρετική επιλογή για τον πάγκο κάθε ομάδας που ονειρεύεται το πρωτάθλημα ή μια βαθιά πορεία στα Playoffs.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το σχεδόν max συμβόλαιο που απαιτεί από τους Brooklyn Nets, μια αρμάδα που ήδη χρυσοπληρώνει τους Durant- Harden- Irving και σίγουρα δεν έχει τα χρήματα που ονειρεύεται ο πρώην παίκτης των Detroit Pistons.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Τώρα, για όλους τους οπαδούς που σκέφτονται πως έχω επιλέξει να φύγω ή κάτι τέτοιο, όχι, αυτό είναι λίγο- πολύ στα χέρια των Nets.

Νομίζω το πλήρες max συμβόλαιό μου είναι 5 χρόνια και 196 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι τέτοιο.
Και κανείς δεν λέει ότι θα πάρω κάτι αντίστοιχο, οπότε πριν προσπαθήσει κανείς να με… σκοτώσει, δεν λέω αυτό.

Αλλά οι Nets έχουν την ικανότητα να κάνουν κάτι που άλλοι δεν μπορούν.
Εάν έρθουν και είναι επιθετικοί και μου πουν ‘Γεια, έχουμε πέντε χρόνια και 125 εκατομμύρια δολάρια για εσένα’ θα έλεγα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψω στην ομάδα.

Αλλά αν δεν έρθουν έτσι, και είναι σαν ‘Ω, θα σου δώσουμε 3 χρόνια και 60 εκατομμύρια δολάρια’ είναι κάτι που ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει».

 

Φέτος, ο Dinwiddie πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 3 ματς της ομάδας του, αφού διέλυσε το γόνατό του κόντρα στους Boston Celtics ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ συνολικά μετράει 14 πόντους, 3 ασίστ και 5 ασίστ σε 274 ματς με το Βrooklyn.

Από το 2019 μέχρι και φέτος (έχει option 12 εκ. που μάλλον θα αρνηθεί) έχει βγάλει περίπου 22 εκ. δολ. -11 το χρόνο- με το οικονομικό υπόβαθρο της big 3 (120 εκ. την επόμενη σεζόν) να φράζει τα όνειρά του…