Ματσάρα έγινε στην Βοστώνη, με τους Celtics να επικρατούν στην παράταση των Lakers  με 125-121 παρά την 41αρα του Lebron James  Φωνάζει το Λ.Α για no-call πάνω στον Lebron στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Στο 36 -15 και στην 1η θέση της Ανατολής οι Celtics. Με ρεκόρ 23-27 οι Lakers  βρίσκονται πλέον στην 13η θέση της Δύσης, τρεις νίκες μακριά από τους 10ους Jazz (26-26) και με τους Thunder (24-25) και Blazers (23-26) επίσης μπροστά τους έχοντας να παίξουν ακόμα 32 παιχνίδια.

Οι Celtics επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τρεις σερί ήττες, λυγίζοντας με 125-121 τους Lakers  στην παράταση. Οι Lakers ωστόσο έχoυν κάθε λόγο να φωνάζει λόγω ενός no-call στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα πάνω στον Lebron James στην τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα, ο Lebron είχε πάρει τον αριστερό διάδρομο και πήγαινε να τελειώσει την φάση, όταν ο σταρ των Σέλτικς Jayson Tatum του χτύπησε το αριστερό χέρι. Κανείς εκ των τριών διαιτητών ωστόσο δεν είδε παράβαση, με τον “Βασιλιά” να είναι έξαλλος και να γονατίζει στο παρκέ από τα νεύρα του.

Για την ιστορία, μετά τον αγώνα η τριάδα των διαιτητών – αλλά και το NBA – παραδέχθηκαν ότι έγινε λάθος στην τελευταία φάση της 4ης περιόδου.

Ωστόσο ο Antony Davis μετά το τέλος του αγώνα είπε πράγματα για τους διαιτητές που είναι δεδομένο ότι θα επιφέρουν… πρόστιμο από το NBA.

Ο Τέιτουμ του έκανε φάουλ. Του έκανε φάουλ. Ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα. Αυτά είναι μ@λ@κίες” δήλωσε αρχικά ο Ντέιβις μετά τον αγώνα, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος: “Αυτό είναι απαράδεκτο. Και σας εγγυώμαι ότι τίποτα δεν θα συμβεί στους διαιτητές. Μας έκλεψαν σήμερα, ειλικρινά. Ήταν εξώφθαλμο φάουλ… Είναι απαράδεκτο για να είμαι ειλικρινής. Οι διαιτητές ήταν κακοί. Ήταν κακοί σήμερα”.

Δείτε το video.

 

Ο Patrick Beverly με μια viral στιγμή θέλησε να δείξει την λάθος απόφαση των διαιτητών με ένα γραφικό τρόπο.

Λίγο πριν ξεκινήσει λοιπόν το έξτρα πεντάλεπτο πήρε την φωτογραφική μηχανή ενός φωτογράφου και κατευθύνθηκε σε έναν εκ των τριών διαιτητών δείχνοντάς του το φωτογραφικό καρέ από την φάση, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή! Κάπως έτσι, η παράταση ξεκίνησε με μία βολή των Σέλτικς.

Για την ιστορία, μετά τον αγώνα η τριάδα των διαιτητών – αλλά και το NBA – παραδέχθηκαν ότι έγινε λάθος στην τελευταία φάση της 4ης περιόδου.

Ο Jalen Brown με 37 πόντους με 2/9 τρίποντα (και το καλάθι και φάουλ που έστειλε το ματς στην παράταση) και 9 rebound ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Jason Tatum να προσθέτει 30 πόντους (αλλά 8/25 σουτ) και 10 ριμπάουντ.

Για τους Lakers o Lebron James είχε 41 πόντους (15/30 σουτ, 6/12 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και  8 ασίστ

Ωστόσο προτού τελειώσει η έξτρα περίοδος και ενώ όλα είχαν κριθεί ο Lebron James κάθισε στον πάγκο και έριξε απλώς μία πετσέτα στο προσωπό του, μην έχοντας δύναμη να κάνει κάτι άλλο, βλέποντας μία ακόμα τρομερή εμφάνισή του να πηγαίνει στράφι.

Δείτε τον εξαντλημένο Lebron  James  στον πάγκο με ελάχιστο χρόνο να μένει για το τέλος του αγώνα:

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-27, 48-54, 81-81, 105-105, 125-121

Δείτε  τα στατιστικά του αγώνα εδώ.