Ο άλλοτε σταρ του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τη φανέλα των Dallas Mavericks Dirk Nowitzki σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “stern.de” μίλησε για αρκετά θέματα, όπως είναι η επανεκκίνηση της σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλάα και ο χρόνος και ο τρόπος που περνάει την καθημερινότητά του χωρίς το μπάσκετ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, όσο και στα πλάνα που διαθέτει για το μέλλον. 

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Γερμανός σταρ:

«Είμαστε καλά. Φυσικά, η τρέχουσα κατάσταση είναι αγχωτική για όλους κι υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Οι μέρες είναι διαφορετικές από το συνηθισμένο. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε σχολείο ή στην παιδική χαρά. Παίρνουμε κάθε ημέρα e-mail με το τι πρέπει να κάνουν στο σπίτι. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν κήπο και τραμπολίνο. Δεν μπορείς να κρατήσεις τα παιδιά μέσα για πολλές ώρες».

Για το τέλος της σεζόν ανέφερε:

«Είναι δύσκολο να πεις ότι η σεζόν τελείωσε. Συζητάνε ακόμα πολλές εναλλακτικές. Όλος ο αθλητισμός παγκοσμίως έχει επηρεαστεί από αυτό».

Για τη ζωή του χωρίς τη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ, τόνισε:

«Βασικά, είχα προγραμματίσει να απέχω λίγο και να μην αποδεχθώ αμέσως μια νέα πρόκληση. Χαιρόμουν που περνούσα πολλή ώρα με την οικογένειά μου και ταξίδευα πολύ. Θέλω να απολαμβάνω κάθε ημέρα. Να τρώω καλά και να δοκιμάζω καλά κρασιά, να περνάω πολύ χρόνο με τους φίλους μου. Δεν σκεφτόμουν την επόμενη προπόνηση ή το να βρω ένα γυμναστήριο στις διακοπές, για να παραμείνω σε καλή κατάσταση. Όμως, πολλά συνέβαιναν. Πολλοί σύλλογοι με ρώτησαν αν έχω χρόνο για εκείνους. Είναι πάντα μεγάλη τιμή».

 Για το τελευταίο του παιχνίδι είπε:

«Ήταν σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Στο Ντάλας έδειξαν ξανά το τελευταίο μου παιχνίδι στην τηλεόραση και προσπαθήσαμε με τα παιδιά να το δούμε. Είναι, όμως, μικρά και βαρέθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Με τα κινούμενα σχέδια είναι πιο ενθουσιασμένα. Η τελευταία μου σεζόν δεν ήταν εύκολη. Έπρεπε να κάνω πολλή δουλειά, για να μπορέσει το σώμα μου να παίξει ακόμα. Ποτέ δεν μπορείς να παίξεις χωρίς λίγο πόνο. Συνολικά, είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα μου. Το να έχω παίξει για μια ομάδα τόσο πολύ και να το βιώσω όλο αυτό, είναι μοναδικό».

Για τα πλάνα του στο μέλλον τόνισε:

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά πάντα έλεγα στο παρελθόν ότι δεν βλέπω τον εαυτό μου προπονητή σε έναν πάγκο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό. Το μπάσκετ έκανε πολλά πράγματα δυνατά για μένα. Έχω δει τον κόσμο και βίωσα πράγματα που δεν θα μπορούσα χωρίς αυτό. Φυσικά και θέλω να το ανταποδώσω αυτό στο μέλλον, αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο. Θα μείνουμε στο Ντάλας με την οικογένειά μου. Οι Μάβερικς είναι φυσικά μια επιλογή. Με φαντάζομαι να δουλεύω μαζί με παίκτες, αλλά θα ήθελα επίσης να τους υποστηρίξω στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανυπομονώ για ό,τι έρθει και σίγουρα θα χρειαστώ μια νέα πρόκληση. Η πείνα για ανταγωνισμό είναι μεγάλη».