Ο Dirk Nowitzki έγραψε ιστορία με τα χρώματα των Dallas Mavericks και πλέον θα βρίσκεται για πάντα στην οροφή του γηπέδου της ομάδας του Τέξας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι Mavs απέσυραν την φανέλα με το νούμερο 41, για να τιμήσουν τον Γερμανό σούπερ σταρ και έναν από τους πιο πετυχημένους Ευρωπαίους άσσους, οι οποίοι έχουν μεγαλουργήσει στα παρκέ του ΝΒΑ.

Ο Nowitzki αγωνίστηκε για 21 σεζόν με τους Mavericks, αποτελεί τον 6ο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και αναδείχθηκε πρωταθλητής και MVP το 2011.

Η τελετή ήταν εξαιρετική και όπως άξιζε σε έναν μεγάλο παίκτη του μπάσκετ και της ομάδας και το κλίμα ήταν συγκινητικό. Το παρόν έδωσε η ομάδα του 2011, με την οποία κατέκτησαν το «δαχτυλίδι» του ΝΒΑ (ανάμεσα τους και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς), όπως και ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Επίσης πριν από την χθεσινή μάχη με τους Warriors οι παίκτες των Mavericks φορούσαν φανέλες με το νούμερο 41, ενώ ο Mark Kuban (ιδιοκτήτης των Mavs) αποκάλυψε ότι θα κατασκευαστεί άγαλμα του Γερμανού θρύλου, το οποίο θα τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Η στιγμή της απόσυρσης της φανέλας του Dirk: