Ήδη πριν αρχίσει η φετινή σειρά ανάμεσα στους Denver Nuggets και τους Portland Trail Blazers, γνωρίζαμε πως η ιστορική κόντρα που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια δεν προμήνυε τίποτα λιγότερο από ένα αστείρευτο ντέρμπι με μεγάλα σκορ και ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Και αυτό ακριβώς έγινε (και) στο Game 5!

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, οι Nuggets κατάφεραν εν τέλει να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη με 147-140 στη δεύτερη παράταση (121-121 κανονική διάρκεια) φτάνοντας έτσι στις 3 νίκες στη σειρά!

Ο Nikola Jokic ήταν απίθανος για τους νικητές με 38 πόντους (14-31 σουτ, 3-9 τρίποντα, 7-8 βολές), 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 τάπες αγωνιζόμενος για 46 από τα 58 λεπτά της αναμέτρησης!

 

 

 

Ωστόσο, οι Nuggets λίγο έλειψε να χάσουν ένα δικό τους ματς, αφού δις επέτρεψαν στο φοβερό Damian Lillard (55 πόντοι, 17-24 σουτ, 12-17 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 τάπες) να ισοφαρίσει με εξωφρενικά δύσκολα τρίποντα, στέλνοντας έτσι το παιχνίδι στα έξτρα πεντάλεπτα.

 

 

 

Την πρώτη φορά, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Austin Rivers (18 πόντοι) χάνει τη μπάλα από τον ηγέτη των Blazers που βρίσκει τον CJ McCollum (18 πόντοι, 7-22 σουτ, 2-8 τρίποντα) που μειώνει στον πόντο (118-119) με εύστοχο τρίποντο από τη γωνία, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ο Dame Dolla εκθέτει τον Michael Porter Jr με ξέφρενο step back σουτ από την κορυφή.

Τη δεύτερη, στο φινάλε της πρώτης παράτασης, πέτυχε 9 πόντους σε λιγότερο από ένα λεπτό για να ισοφαρίσει ένα προβάδισμα της τάξης των 8 πόντων καθαρά των γηπεδούχων (+1 βολή του Monte Morris) με 3-3 τρίποντα, ρίχνοντας για ακόμα μια φορά στο καναβάτσο την παρέα του Jokic!

Ωστόσο, στη δεύτερη παράταση οι Nuggets προσαρμόστηκαν ολοκληρωτικά πάνω του με 2 παίκτες κάθε φορά που υποδεχόταν τη μπάλα και τον ανάγκασαν να μη σουτάρει καν στα τελευταία 3 λεπτά, φτάνοντας έτσι σε μια μεγάλη νίκη, που τους χαρίζει δύο ευκαιρίες πλέον.

 

 

 

Mπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.