Παρά το γεγονός ότι τα… έσπασε από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ με 4-10 δίποντα, 0-2 τρίποντα και 3-6 βολές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βίωσε την κορυφαία δημιουργικά βραδιά της καριέρας του μοιράζοντας 16 ασίστ σε 46 καλάθια των συμπαικτών του.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, μετρώντας ακόμα ένα τριπλ νταμπλ με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ εκτός των άλλων βοήθησε τους Milwaukee Bucks να κάμψουν με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση των δίχως Victor Wembanyama San Antonio Spurs.

Σε τρομερή ημέρα και ο Damian Lillard με την πρώτη του 40αρα (14-22 σουτ, 7-12 τρίποντα, 5-5 βολές) ως παίκτης των Ελαφιών, με τον άλλοτε ηγέτη των Portland Trail Blazers να γράφει και αυτός από τη δική του μεριά ιστορία ξεπερνώντας το φράγμα των 20.000 πόντων στη σταδιοδρομία του στα παρκέ του ΝΒΑ.

Από εκεί και πέρα, τόσο οι Golden State Warriors όσο και οι Memphis Grizzlies έκαναν μεγάλες ανατροπές (από το -17 και από το -24, αντίστοιχα) κόντρα σε Boston Celtics και New Orleans Pelicans με κυρίους πρωτεργάτες τους Stephen Curry και Ja Morant, που πάτησε παρκέ για πρώτη φορά μετά από τους πρώτους 25 αγώνες της σεζόν σκοράροντας το νικητήριο καλάθι μαζί με 34 πόντους (!).

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, οι Portland Trail Blazers έκαναν την έκπληξη λυγίζοντας τους Phoenix Suns του ολομόναχου Kevin Durant (40 πόντοι) και του αστοχου Devin Booker (26 πόντοι με 25 σουτ και 4 βολές).

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία των αναμετρήσεων της σημερινής ημέρας (19/12) πατώντας ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της αυριανής ημέρας (20/12) πατώντας ΕΔΩ

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην κατάταξη σε Δύση και Ανατολή πατώντας ΕΔΩ.

 

 

 

Tags:
ΝΒΑ