Ο ρατσισμός, παρά τις ενέργειες που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια και η ίδια λίγκα, δε λέει να περιοριστεί ούτε στα πέρατα του ΝΒΑ και των αθλητικών ΗΠΑ, με το τελευταίο… κρούσμα να μην είναι άλλο από τον ιδιοκτήτη των Phoenix Suns, τον Robert Sarver, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξιστικά σχόλια προς αρκετές γυναίκες!

Μάλιστα, το ίδιο το ΝΒΑ διεξήγαγε εδώ και καιρό μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσει την ειλικρίνεια των καταγγελιών που είχαν γίνει εις βάρος του και μετά από εξονυχιστική μελέτη και συζητήσεις με 300+ άτομα και 80.000+ έγγραφα κατέληξε στην απόφαση της ενοχής του Sarver.

Έτσι, ο Adam Silver ανακοίνωσε πως στο εξής ο Sarver, ιδιοκτήτης μιας εκ των κορυφαίων ομάδων των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ, θα απέχει για ένα χρόνο από οποιαδήποτε παρουσία και ανάμειξη τόσο με τον οργανισμό της Αριζόνα όσο και με τους Phoenix Mercury του WNBA, ενώ την ίδια στιγμή θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 10 εκ. δολ. για τις πράξεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΒΑ:

«Είχε συμπεριφορά που παραβίαζε ξεκάθαρα τα κοινά πρότυπα του χώρου εργασίας, όπως αντικατοπτρίζονται στους κανόνες και τις πολιτικές της ομάδας και της Λίγκας.

Αυτή η συμπεριφορά περιλάμβανε τη χρήση ρατσιστικών χαρακτηρισμών, άνιση μεταχείριση των γυναικών εργαζομένων, δηλώσεις και συμπεριφορά που σχετίζονται με το φύλο και σκληρή μεταχείριση των εργαζομένων που κατά καιρούς αποτελούσε εκφοβισμό».