Η σειρά των τελικών του 2016 αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές τόσο τα τελευταία χρόνια, όσο και στην ιστορία του ΝΒΑ. Η χρονιά εκείνη ήταν για πολλούς η χρονιά των Golden State Warriors. O λόγος; Οι 73 νίκες που είχαν σημειώσει στη regular season. Ωστόσο, και το ρόστερ των Cleveland Cavaliers ήταν ένα από τα πιο ισχυρά και από ότι αποδείχθηκε και το πιο ισχυρό της χρονιάς στο ΝΒΑ.

Η σειρά των τελικών αυτών ήταν δραματική. Ξεκίνησε με νίκη των Golden State Warriors, μιας που είχαν και το πλεονέκτημα έδρας με σκορ 104-89. Στη συνέχεια έγινε το 2-0 από την ομάδα του Steve Kerr και όλοι έσπευσαν να τους χρήσουν πρωταθλητές πριν την ώρα τους. Οι Cleveland Cavaliers αντέδρασαν και μείωσαν σε 2-1 νικώντας στην έδρα τους με 120-90 θυμίζοντας σε όλους ότι ήταν εξίσου δυνατοί. Ωστόσο, οι “Πολεμιστές” έκαναν το “break” στο Κλίβελαντ και ανέβασαν το σκορ της σειράς στο 3-1 με μια εκπληκτική εμφάνιση, έχοντα οδηγό τον Steph Curry που σημείωσε 38 πόντους.

Εκεί άρχισε η αντεπίθεση. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και με οδηγούς τους Lebron James, αλλά και τον φίλο του Κyrie Irving οι “Cavs” κατάφεραν όχι απλά να μειώσουν σε 3-2 τη σειρά, αλλά και να την ισοφαρίσουν στο 3-3 χάρη στον “Βασιλιά” του ΝΒΑ. Η στιγμή που όλοι περίμεναν είχε έρθει και ήταν στο 7ο παιχνίδι της σειράς στην έδρα των Golden State Warriors.

Το παιχνίδι αυτό κρίθηκε στην “κόψη του ξυραφιού”. Οι πρωταγωνιστές μίλησαν. Από τη μία οι γηπεδούχοι είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Draymond Green, o οποίος απουσίαζε από τα προηγούμενα παιχνίδια, διότι είχε τιμωρηθεί. Ο φόργουορντ των Warriors ευστοχώντας 6 φορές από τη γραμμή του τριπόντου σημείωσε συνολικά 32 πόντους. Ωστόσο δεν ήταν αρκετοί από ότι φάνηκε. Οι “Cavs” από την άλλη, έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το τρόπαιο και την κατάκτηση ενός τίτλου για το Κλίβελαντ έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Ο Lebron James σίγουρα ξεχώρισε στον αγώνα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Συνολικά σημείωσε 27 πόντους. Ωστόσο, αυτό που θα έχουμε όλοι να θυμόμαστε είναι το “clutch” τρίποντο του Kyrie Irving μπροστά στον Steph Curry, που έδωσε τη νίκη στους Cleveland Cavaliers.

Το ESPN εφόσον δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θυμήθηκε την ξεχωριστή αυτή σειρά των τελικών του 2016 στο ΝΒΑ και δημοσίευσε σχετικό βίντεο με τους τελικούς αυτούς. Το βίντεο, απλά απολαυστικό για όλους τους φιλάθλους του μπάσκετ.

Δείτε το βίντεο: