H trade deadline, η πιο ενδιαφέρουσα και… τρελή ημέρα της κανονικής ροής του ΝΒΑ, έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικές ώρες. Η φετινή ήταν δίχως αμφιβολία μια από τις πιο αγχωτικές των τελευταίων ετών, αφού έλαβαν χώρα πάρα πολλές ανταλλαγές στην έξτρα διορία που παραχωρήθηκε στις ομάδες που βρίσκονταν κοντά σε ένα trade, με τους Victor Oladipo και Daniel Theis να είναι τα κυριότερα παραδείγματα παικτών που άλλαξαν στρατόπεδα την ύστατη στιγμή.

Συνολικά, μπορεί οι φήμες για την παραχώρηση σπουδαίων αθλητών, όπως ο Kyle Lowry, ο Lonzo Ball και ο Danny Green, να μην μετουσιώθηκαν εν τέλει σε πραγματικά σενάρια, αλλά το γεγονός πως το 10% μιας ολόκληρης λίγκας ανταλλάχθηκε σε μόλις λίγες ώρες είναι άκρως εξωπραγματικό και κρατάει την αγωνία των απανταχού κοινωνών του ΝΒΑ για το επόμενο καλοκαίρι, όπου προβλέπεται μια ισχυρή από άποψη κινήτρου, ανάκαμψης και οπτικής free agency.

 

Προς το παρόν, το basketblog.gr στέκεται στη χθεσινή ημέρα και σας παρουσιάζει τους απόλυτους νικητές της trade deadline!

 

Chicago Bulls

 

Chicago Bulls μετατράπηκαν από μια ομάδα που παλεύει για την είσοδο στα φετινά playoffs σε ομάδα που διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας τους σε μόλις μία ημέρα!

Γενικότερα, απέκτησαν τους Nikola Vucevic, Daniel Theis και Troy Brown Jr παραχωρώντας ουσιαστικά μόνο το potential του Wendell Carter Jr -μέχρι πρότινος βασικού center τους- και ενίσχυσαν τρομερά το νεανικό κορμό των Zach LaVine, Coby White και Pattrick Williams με εμπειρία και ικανότητα σε άμυνα και επίθεση.

Παράλληλα, οι πολλοί βετεράνοι στα σπλάχνα του συλλόγου (Thaddeus Young, Garrett Temple, Tomas Satoransky) δίνουν μια νότα εμπειρίας και προσαρμοστικότητας στα όνειρα των «Ταύρων».

Denver Nuggets

 

Όταν μια ομάδα καταφέρνει να αποκτάει τον Aaron Gordon -έναν αθλητικότατο σκόρερ με πολύ καλό σουτ από μακρινή απόσταση και έφεση στο drive- χωρίς να χρειαστεί να δώσει τον Michael Porter Jr, τον Bol Bol, τον Monte Morris ή τον Facundo Campazzo, τότε είναι απόλυτα κερδισμένη!

Οι Denver Nuggets -που έχασαν μόνο τον συνεχώς απόντα Garry Harris και το potential του RJ Hampton– αναβαθμίζουν επιτέλους το κενό που άφησε πίσω του ο Jerami Grant -όταν αποφάσισε να μεταβεί στους Detroi Pistons– και βουτάνε με αυτοπεποίθηση στο κυνήγι της πρώτης τετράδας, σφυρηλατώντας μια από τις πιο καλλωπισμένες frontlines στην λίγκα (Jokic, Gordon, Green, Millsap, McGee, Porter Jr, Bol Bol).

Τέλος, παρότι έδωσαν δύο πικς δευτέρου γύρου (+ τον Isaiah Hartenstein) στους Cleveland Cavaliers για χάρη του JaVale McGee μπορεί να μη γεμίζει το μάτι, αλλά ήταν ένα ρίσκο που άξιζαν να πάρουν, αν ήθελαν να αναβαθμιστούν στη θέση του back up center.

 

Portland Trail Blazers

 

Μπορεί η πλειονότητα να θεωρούσε πως οι Portland Trail Blazers χρειάζονται ολικό ξήλωμα εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας της θαρραλέας Δύσης και της ανικανότητάς τους να διεκδικήσουν κάτι σε αυτή, αλλά το prime των Damian Lillard και CJ McCollum δεν πρέπει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων υπό καμία συνθήκη!

Μπορεί χθες να έχασαν έναν εξελίξιμο sharpshooter (Gary Trent Jr), αλλά απέκτησαν έναν σκόρερ ολκής (Norman Powell) -τουλάχιστον στη μέρα του- που δεν έχει καμία απολύτως αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι και μπορεί να βοηθήσει πολύ τους ηγέτης του οργανισμού.

Επίσης, οι εμπειρίες του νέου τους αποκτήματος με τους Toronto Raptors στην postseason (είχε πανηγυρίσει μαζί τους και το πρωτάθλημα του 2019) ίσως αποβούν εξαιρετικά σημαντικές για την πορεία του συλλόγου του Oregon.

 

 

Los Angeles Clippers

Δυστυχώς για τους Los Angeles Clippers και τον Lou Williams, ο έμπειρος shot creator δε βρήκε ποτέ τον εαυτό του στο πλευρό των Paul George και Kawhi Leonard, με αποτέλεσμα να βγει έξω από τα αγωνιστικά του νερά πολύ σύντομα.

Αντ’ αυτού, η ομάδα του Χόλιγουντ απέκτησε ίσως τον πιο ευφυή παίκτη στο ΝΒΑ, που παρά την κακή του σεζόν στους Atlanta Hawks θα μπορέσει να είναι αυτός που πρέπει και θέλει  όταν μετράει περισσότερο. Στα επερχόμενα playoffs!

O Rajon Rondo θα δώσει στη νέα του αρμάδα αυτό που της έλειπε.

Καθοδήγηση σε ένα δρόμο που ξέρει πολύ καλά.
Ηγεσία.
Playmaking.
Τίμιο -πλέον- range.
Πρωτάθλημα (;)

 

Miami Heat

 

Το ταβάνι του Victor Oladipo μετά από τόσους τραυματισμούς είναι το να είναι ο δεύτερος ή ο τρίτος σταρ σε μια contending ομάδα. Και αυτό ακριβώς θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει στο πάντοτε καλοκαιρινό Miami!

Αν προστεθούν στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του Dipo το γεγονός πως οι Μiami Heat δεν αναγκάστηκαν να δώσουν κανέναν εκ των Tyler Herro, Duncan Robinson, Precius Achiuwa και Goran Dragic αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τόσο το potential του συλλόγου όσο και το μέγεθος της κλοπής των Houston Rockets