Η ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε MVP του ΝΒΑ και μάλιστα για δεύτερη σερί σεζόν έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διαφωνίες. Να το πιο πρόσφατο παράδειγμα. O Αντετοκούνμπο «δίχασε» Shaquille O’Neal και Draymond Green.

Ο Shaquille O’Neal και ο Draymond Green βρέθηκαν μαζί στον τηλεοπτικό αέρα του TNT. Η κουβέντα πήγε φυσικά και στον MVP της φετινής σεζόν.

Ο Shaquille O’Neal «ψήφισε» Lebron James για MVP και διαφώνησε με την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως Πολυτιμότερου Παίκτη. Ο Draymond Green πάλι διαφώνησε με τον παλαίμαχο μύθο του ΝΒΑ. Ο παίκτης του Golden State δεν συμφώνησε με τον Shaq και στάθηκε στο πλευρό του «Greek Freak».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο θρυλικός βετεράνος σέντερ ξεκαθάρισε ότι το βραβείο έπρεπε να το πάρει ο Lebron James, τονίζοντας ότι τον τίτλο αυτό αξίζει να παίρνει όποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου:

O Shaq ανέφερε: «Το βραβείο του MVP είναι ένα ατομικό βραβείο. Ο Lebron James είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πως γίνεται ο κορυφαίος στον κόσμο να μην είναι MVP; Μην λέτε για τα ρεκόρ των ομάδων, επειδή για τον λόγο αυτό έχασα το βραβείο δύο φορές. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο πρέπει πάντα να παίρνει το βραβείο του MVP».

«Ο Γιάννης έκανε καλύτερη σεζόν από τον Lebron»

Ο Draymond Green όμως, διαφώνησε ανοιχτά με τον Shaquille O’Neal και… ψήφισε Γιάννη δαγκωτό εξηγώντας ότι το βραβείο πρέπει να παίρνει αυτός που έκανε καλύτερη σεζόν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γιάννης έκανε καλύτερη σεζόν φέτος από τον «βασιλιά» στην κανονική περίοδο.

Ο παίκτης των Golden State Warriors είπε: «Εάν είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχεις κάνει και την καλύτερη σεζόν. Θεωρώ ότι ο Γιάννης είχε μία καλύτερη σεζόν από τον Lebron. Ο Γιάννης έκανε την καλύτερη regural season φέτος και πέρυσι. Αν θέλεις να κάνεις μία ομάδα που θα πάει για το πρωτάθλημα, τότε θα επιλέξεις τον Lebron, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Λέμε ότι δεν μετράνε τα ρεκόρ, όμως όταν παίζεις το καλύτερο μπάσκετ και οδηγείς την ομάδα σου στις περισσότερες νίκες, τότε αξίζεις το βραβείο του MVP».