* Το πρώτο σχόλιό μου για τον Paolo Banchero πριν από μερικές ημέρες δεν ήταν άλλο από το πόσο έτοιμος μοιάζει σωματικά και δεξιοτεχνικά για το ΝΒΑ. Ωστόσο, αυτό που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα από το ντεμπούτο του στο Las Vegas δεν ήταν άλλο από την… εκνευριστική του τάση να εκτελεί συνεχώς από το τρίποντο και το mid range και να μην εκμεταλλεύεται έτσι το πλούσιο πακέτο του κορμιού του για μια πιο επιθετική βραδιά κοντά στο καλάθι.

Στο δεύτερο παιχνίδι του λοιπόν, στη Summer League, κόντρα μάλιστα στους πολύ ψηλούς Sacramento Kings, o Ιταλός PF άλλαξε ρότα και προσπάθησε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο αντίπαλο καλάθι. Postαρε, έβαζε δυνατά το σώμα του, έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο, κατάφερε να βάλει πλάτη ακόμα και στον γίγαντα Queta μοιάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο με έμπειρο και ήδη “ψημένο” παίκτη!

Χθες (9/7) μάλιστα, παρά τα 8 του λάθη, τα πήγε πολύ καλά στη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων για τον περίγυρό του, αφού ο απόφοιτος του Duke είτε ως ball handler είτε στο post διάβαζε συχνά πυκνά εξαιρετικά τις εκάστοτε φάσεις και έφερνε τους συμπαίκτες του σε γόνιμα πεδία για να σκοράρουν. Συνολικά, μετράει 10 ασίστ μέχρι στιγμής στο Las Vegas -δίπλα σε μια ομάδα που δε διαθέτει σουτέρ μάλιστα- και αρχίζει να ψήνει το ταβάνι του και ως point forward.

* Όπως είχαμε αναφέρει ξανά και στο περασμένο πια τουρνουά της California, οι Kings είναι η ομάδα που ξεχωρίζω αγωνιστικά περισσότερο από την κάθε μία το φετινό καλοκαίρι, αφού τόσο το γεγονός πως προσπαθούν να κυκλοφορούν συνεχώς τη μπάλα όσο και ότι βάζουν στην εξίσωση αυτού του ball movement -όπου όλα ξεκινούν από το τράβηγμα του Queta στο δίποντο για να ανοίξουν οι χώροι στην αντίπαλη ρακέτα και καταλήγει σε πάρα πολλά hand offs για να μπερδευτεί/κουνηθεί περισσότερο η άμυνα- σχεδόν όλους τους παίκτες του παρκέ είναι μοναδικά για το επίπεδο της Summer League, όπου οι αθλητές εν ολίγοις κοιτούν περισσότερο το ατομικό συμφέρον πάρα το ομαδικό.

Χθες δεν υλοποίησαν και το καλύτερο παιχνίδι τους για φέτος, αλλά αφενός το ότι μοίρασαν 18 ασίστ σε 31 καλάθια και αφετέρου το πείσμα τους να επιστρέψουν από το -18 με περίπου 3 λεπτά για το φινάλε κάνει τη βραδιά τους άκρως γεμάτη.

* Αν και η ήττα κόντρα σε μια καλύτερη, πιο γεμάτη και πιο έτοιμη ομάδα -καθότι είχε αγωνιστεί ήδη στη Summer League της California- ήταν σχεδόν σίγουρη για τους Boston Celtics, αυτό που “ενοχλεί” περισσότερο στο ντεμπούτο τους στο Las Vegas κόντρα στους Miami Heat δεν είναι άλλο από το πισωγύρισμα των κυρίων μονάδων τους.

Προφανώς, η νίκη και η ήττα σε ένα καλοκαιρινό τουρνουά όπως αυτό της Nevada δε χαρίζει ιδιαίτερες δάφνες πρωταθλητισμού, ωστόσο οι Κέλτες θα μπορούσαν να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Και ο κύριος λόγος που δεν τα κατάφεραν δεν ήταν άλλος από την απίθανη δυστοκία των κορυφαίων επιθετικά μονάδων τους που έχουν σίγουρη θέση στο ρόστερ και το ΝΒΑ μέσα στα επόμενα χρόνια -με τους Hauser, Begarin και Davidson να τα σπάνε με 7-33 σουτ εντός πεδιάς και 3-17 τρίποντα…
Ακόμα και αν ο τελευταίος ήταν εξαιρετικός τόσο στην αμυντική του αποτελεσματικότητα όσο και στο διάβασμα του PnR -όπου είχε πολλές καίριες συνεργασίες με τον εκάστοτε “ψηλό”-, οι έτεροι αθλητές της πρότασης ήταν εξαιρετικά μέτριοι χθες τόσο για την ισχύ τους στο πράσινο ρόστερ της Summer League όσο φυσικά και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτούς από το front office εν όψει της νέας σεζόν…

Γενικότερα, με εξαίρεση κάποια δυναμικά κλικ στα μετόπισθεν, δε μπορώ να πω πως η πρεμιέρα της Βοστόνης στο Las Vegas χαρακτηρίστηκε από ολύμπιο κάλλος, με την έλλειψη σουτέρ ή την κακή βραδιά των υπαρχόντων, την απουσία επιθετικού πλάνου πέραν της όποιας δημιουργικής έφεσης του Davidson στο PnR και τα πάρα πολλά ανούσια και επικίνδυνα λάθη να μην τους αφήνουν αφενός να κερδίσουν και αφετέρου να μην πείσουν με την εικόνα τους -κάτι που είναι ασφαλώς πολύ χειρότερο.

* Στους παίκτες που ξεχώρισα ανήκει φυσικά ο Trevion Williams, ο οποίος αν και αρκετά άγαρμπος στην προσπάθειά του να κάνει τα πάντα για να πείσει πιο εύκολα ήταν ιδιαίτερα θετικός ατομικά χάρις το μπασκετικό του playstyle.

Χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το σωματικό του πακέτο στο post, ήταν πρόθυμος να κάνει πιο ενεργούς τους συμπαίκτες του στις γνωστές hand off + screen φάσεις των Celtics και γενικά, παρά το -19, ήταν αρκετά συμπαθητικός για Undrafted Rookie.