• 51 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά (2.6 πόντοι ανά λεπτό).
  • 37 πόντους στα τελευταία 28 (1.3 πόντοι ανά λεπτό).
  • 34 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (1.4 πόντοι ανά λεπτό).
  • 14 πόντους στην τελευταία περίοδο (1.2 πόντοι ανά λεπτό).

Μπορεί οι Toronto Raptors να μη διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο για να κερδίσουν 4 παιχνίδια απέναντι στις περισσότερες ομάδες της ανατολικής περιφέρειας, αλλά με την αμυντική, αθλητική και σωματική τους στόφα ενδέχεται να μη χάσουν εύκολα μια σειρά από τους κορυφαίους της East.

Και ο Precious Achiuwa είναι ένας από τους κυριότερους λόγους επ’ αυτού, με τον νεαρό “ψηλό” και τη συνέπειά του στα μετόπισθεν να σβήνει ως επί το πλείστον πολλά από τα προτερήματα των Philadelphia 76ers!

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ήδη, ο πάντα εξελίξιμος αμυντικά coach Nurse έχει βρει στο πρόσωπο των υψηλόσωμων σχημάτων του αφενός το” κρύψιμο” του Pascal Siakam -που πρέπει να κρατάει ενέργεια για την επίθεση, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζε ξανά ο Fred VanVleet– και αφετέρου πολλά κορμιά για αντιπάλους όπως ο Joel Embiid, με τον Achiuwa να είναι και αυτός που ανέλαβε κυρίως χθες.

Πώς τα πήγε;
Σε 28 κατοχές, τον κράτησε μόλις στα 4-14 δίποντα (29% ευστοχία), με τον Καμερουνέζο να μένει στους 10 πόντους σε 16.5 επιθέσεις (15 σουτ + 1.5 ταξίδι στις βολές) απέναντί του!

Γενικότερα δε, ανάγκαζε τους προσωπικούς του αντιπάλους να εκτελούν με 23% εντός πεδιάς και 23% τρίποντο ΛΙΓΌΤΕΡΟ από τους μέσους όρους τους (τους κράτησε στα 6-25 σουτ και τα 1-8 τρίποντα), όντας το απόλυτο βαρόμετρο για την αμυντική διάπλαση των Raptors, που επέτρεψαν μόλις 97 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ (4η καλύτερη επίδοση/ κορυφαία για παίκτες με μίνιμουμ 20 λεπτά συμμετοχής)!

 

 

 

Και αν νομίζετε πως έμεινε στην άμυνα, κάνετε λάθος, με τον Νιγηριανό PF/ C να είναι πολύ ουσιαστικός και στα επιθετικά δρώμενα της ομάδας του σημειώνοντας 21 πόντους με 9-15 σουτ και 2-4 τρίποντα (7 πόντους με 3-7 σουτ στο δεύτερο ημίχρονο) με 9 ριμπάουντ (τα 5 ήταν επιθετικά), προσφέροντας λύσεις σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

Το σημαντικότερο για τον ίδιο όμως είναι το γεγονός πως είναι πλέον μέλος μιας ομάδας που και τον πιστεύει και που χωράει στο ρόστερ της, κάτι που αναδεικνύει την παρουσία του σε ένα All ΝΒΑ Defensive επίπεδο, το οποίο γεννάει μεγαλύτερη αισιοδοξία στους Καναδούς για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα Playoffs.