Πρόσφατα το Basketblog.gr σας είχε παρουσιάσει αναλυτικό αφιέρωμα για τον Andrew Bogut και το “κάρμα” που είχε στην καριέρα του στο “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ.

Πλέον όμως αναφέρουμε και πάλι το όνομά του για να γνωστοποιηθεί η απόσυρσή του από τα παρκέ. Ο 36χρονος λοιπόν Αυστραλός σέντερ συμμετείχε σε 706 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη με αρκετές ομάδες όπως είναι οι Milwaukee Bucks, οι Golden State Warriors, οι Dallas Mavericks, οι Cleveland Cavaliers, αλλά και οι Los Angeles Lakers και μέτρησε κατά μέσο όρο 9,6 πόντους, 8,7 ριμπάουντ και φυσικά μια κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους “Πολεμιστές” και “δίπλα του” αστέρες όπως είναι ο Steph Curry, o Draymond Green και ο Klay Thompson.

Ο Bogut εφόσον δεν έβρισκε συμβόλαιο στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ που για 14 χρόνια διακρίθηκε, όσο ήταν και υγιής, αποφάσισε να αγωνιστεί στην πατρίδα του για λογαριασμό των Sydney Kings, με τους οποίους μέτρησε κατά μέσο όρο 8,5 πόντους και 8,8 ριμπάουντ, ενώ τέλος είχε σημαντική παρουσία και με την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο της Κίνας, αλλά και του 2016 στη Βραζιλία. Όπως εξίσου θετική πορεία είχε και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2006 και του 2019 με τους Αυστραλούς σε Ιαπωνία και Κίνα αντίστοιχα.

Δείτε το εν λόγω δημοσίευμα: