Το καλοκαίρι του 2018, μετά από 2.5 σούπερ σταρ χρόνια στη Βοστόνη αλλά και μερικές πραγματικά σπουδαίες εμφανίσεις στα Playoffs, οι Celtics αποφασίζουν να ανταλλάξουν τον Isaiah Thomas στο Cleveland και τους Cavaliers για χάρη του Kyrie Irving -σε μια απόφαση που θα γκρέμιζε απότομα και ριζικά το μομέντουμ που είχε αποκτήσει ο βραχύσωμος γκαρντ μέχρι και τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός Τελικών Ανατολής.

Από εκείνη τη στιγμή, ο απόφοιτος του Washington άλλαξε 7 ομάδες σε ούτε 4 χρόνια, σε ένα πολύ δύσκολο διάστημα για τον ίδιο γεμάτο δάκρυα, απογοήτευση αλλά και διαρκές πάθος να αποδείξει πως ανήκει στο ΝΒΑ -κάτι που προσπάθησε για χρόνια να αποδείξει τόσο υπηρετώντας τις ΗΠΑ σε διάφορα τουρνουά όσο και ρίχνοντας το ταβάνι του στην πάντοτε σαρκοφάγα G League ή τα καλοκαιρινά τουρνουά σε όλη την επικράτεια.

Και με τα social media να βράζουν για μια ενδεχόμενη επιστροφή του, με το κοινό να ζητωκραυγάζει το όνομά του σε κάθε του επαφή με τα παρκέ και με τη Charlotte να έχει πάρει την κάτω βόλτα και να αναζητάει έναν ικανό shot creator για να εμπνεύσει τον LaMelo Ball, o IT είδε τους Hornets να του προτείνουν ένα 10ημερο συμβόλαιο.

 

 

Μετά τους 10 πόντους, τα 5 ριμπάουντ, τις 3 ασίστ αλλά και τα 2 κλεψίματα σε μόλις 14 λεπτά κόντρα στους Cavs, οι δέκα ημέρες έγιναν άλλες δέκα.
Μετά τους 26 πόντους και τις 4 ασίστ κόντρα σε Pelicans και Thunder, οι νέες δέκα έγιναν συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της σεζόν, με τον Thomas να καταφέρνει να στεριώσει σε ένα μέρος για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό!

 

 

 

Μπορεί το playstyle του να έχει μετατραπεί από έναν ball dominant τύπο σε έναν εκ floor spacer, μπορεί τα χρόνια του prime του να έχουν περάσει, μπορεί φαινομενικά να μην ταιριάζει καθόλου με τα κύρια όπλα των Hornets, ωστόσο ο κοντός της καρδιάς μας βρίσκει την Ιθάκη του στη North Carolina, έχοντας ενεργό ρόλο σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής (14 λεπτά, 27% USG).

Το σημαντικότερο;
Έχει προσαρμοστεί άριστα στον ρόλο του “δεύτερου” και ρολάρει τρομερά με όλους τους σταρ της ομάδας ακόμα και αν τυπικά τα… γούστα τους συγκρούονται.

Net Rating όταν παίζει με:

LaMelo Βall: +26
Terry Rozier: +40
Miles Bridges: +31

Μάλιστα, σε μόλις 2 ματς από τα εν γένει 15 η παρουσία του ήταν αρνητική στο Net Rating (+14 μέσο όρο), όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες του coach Βorrego σε αυτό το χρονικό διάστημα!