Για βιαιoπρογραγία σε βάρος 17χρονου, τον οποίο απείλησε και με όπλο το περασμένο καλοκαίρι κατηγορείται ο Ja Morant.

Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες βρίσκεται ο Ja Morant. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο 23χρονος γκαρντ των Memphis Grizzles φέρεται να χαστούκισε 12-13 φορές έναν 17χρονο, τον οποίο απείλησε μάλιστα και με όπλο, στο περιθώριο ενός ανεπίσημου αγώνα μπάσκετ, το περασμένο καλοκαίρι.

Ακόμα, ο υπεύθυνος ασφαλείας που εργάζεται σε εμπορικό κέντρο στο Μέμφις, ισχυρίζεται ότι μία εβδομάδα πριν από το εν λόγω περιστατικό, ο Morant τον απείλησε στο πάρκινγκ και ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μαζί του τον χτύπησε στο κεφάλι.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά αποκάλυψε η Washington Post, αφότου απέκτησε πρόσβαση σε κάποια αρχεία της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτά ο Morant είπε στην αστυνομία ότι βρισκόταν σε νόμιμη αυτοάμυνα, καθώς ο έφηβος πέταξε τη μπάλα του μπάσκετ στο κεφάλι του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.

Το TMZ είχε αποκαλύψει στις αρχές Ιανουαρίου ότι ένας έφηβος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του Morant τον Σεπτέμβριο του 2022. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο νεαρός γκαρντ είχε ισχυριστεί ότι ο 17χρονος τον είχε απειλήσει πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι του, γεγονός που είχε προκαλέσει φόβο στην οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο 17χρονος είχε ισχυριστεί ότι ο Ja Morant αφότου τον χτύπησε, εμφανίστηκε στο σπίτι του, φέροντας όπλο σε εμφανές σημείο στη μέση του.

Σε μια δήλωση τους στον δημοσιογράφο της Washington Post, Μόλι Χένσλεϊ-Κλάνσι, οι εισαγγελείς του γραφείου της κομητείας Shelby είπαν ότι αρνήθηκαν να ασκήσουν κατηγορίες σε βάρος του Morant, αφού αποφάσισαν ότι “δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσει η υπόθεση”.