Ένας μεγάλος “θρύλος” των Los Angeles Lakers αλλά και του ΝΒΑ, ο Magic Johnson μιλώντας στο “L.A. Times”, αποκάλυψε τη σχέση που είχε ο αδικοχαμένος “θρύλος” της ομάδας Kobe Bryant με τον άνθρωπο σύμβολο για τη Λίγκα Michael Jordan. Παράλληλα, θυμήθηκε το χρονικό διάστημα που επί της ουσίας, ο “Air” Jordan παρέλαβε τη “σκυτάλη” από τον ίδιο και τον Larry Bird των Boston Celtics.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Magic Johnson:

«Ο Κόμπι προσπαθούσε να καταστρέψει την ανατολική περιφέρεια. Έπαιζε πολύ σκληρά. Ήταν ένα σαν ένα σημάδι ότι η σκυτάλη περνούσε από τον Μάικλ στον Κόμπι. Ήταν πολύ χαρούμενος που εκπροσωπούσε τους Λέικερς στο Ολ σταρ γκέιμ, που για τον Τζόρνταν ήταν και το τελευταίο της καριέρας του.

Έβλεπες το ξεκίνημα μιας ξεχωριστής σχέσης ανάμεσά τους. Ο Κόμπι σεβόταν τους πάντες, αλλά ήταν διαφορετικός. Είχε ως είδωλο τον Μάικλ, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο από τους άλλους. Χαίρομαι που ήμουν παρών. Ένιωσα όπως τότε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 που μαζί με τον Λάρι (Μπερντ) δίναμε τη σκυτάλη στον Μάικλ. Είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω.

Ο Κόμπι ήθελε να φτάσει τον Μάικλ, ο οποίος είναι ο GOAT. Και μόνο στο παρκέ, αλλά και μακριά από αυτό. Πάντα αναζητούσε τον σεβασμό από τον Τζόρνταν. Έγιναν  φίλοι και ξέρετε ότι ο Κόμπι δεν είχε πολλούς φίλους και ήξερε ότι ο Μάικλ νοιαζόταν γι’ αυτόν. Ο Κόμπι ήταν ένας Μάικλ τζούνιορ. Είχε την ίδια νοοτροπία στο παρκέ. Και οι δύο εμπιστεύονταν λίγους ανθρώπους και δεν άφησαν πολλούς να μπουν στον εσωτερικό τους κόσμο. Εγώ ανήκα στους τυχερούς να γνωρίζω καλά και τους δύο και να τους μιλάω και για πράγματα εκτός του μπάσκετ.

Ήμουν ευλογημένος να βρίσκομαι στον κύκλο ανάμεσα στον Μάικλ και τον Κόμπι. Δεν είχα δει τον Μάικλ τόσο συγκινημένο όσο ήταν στην κηδεία του Κόμπι με εξαίρεση όταν είχε χάσει τον πατέρα του. Η σχέση τους ήταν πιο βαθιά απ’ όσο ξέραμε. Θα του λείψει ο μικρός του αδελφός. Είμαι χαρούμενος που κάποιος ήταν τόσο κοντά στον Τζόρνταν, ώστε αυτός να πει ότι ήταν ο μικρός του αδελφός».

Δείτε και το σχετικό βίντεο: