Ο Κόμπι Μπράιαντ «έλαμψε» στο τελευταίο ματς της καριέρας του, σκοράροντας 60π.!!! Ο μεγάλος σταρ των Λέικερς αποχώρησε από την ενεργό δράση και αποθεώθηκε από τους «υπηκόους» του και από το ΝΒΑ. Ωστόσο, μετά το μυθικό φινάλε του, δεν έλαβε δώρο μαζί με την σύζυγό του, Βανέσα, μόνο ένα δαχτυλίδι από την διοίκηση της ομάδας του Λ.Α., την οποία υπηρέτησε και δόξασε για 20 χρόνια. Αλλά φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει (μπόλικα) δολάρια χωρίς καν να παιζει. Ο Κόμπι αποχαιρέτησε την εξέδρα του «Στέιπλς Σέντερ» με έναν λόγο μετά τη νίκη επί της Γιούτα και τον ολοκλήρωσε γλαφυρά, λέγοντας «Mamba Out». Κοινώς, χρησιμοποιώντας το δεύτερο σκέλος από το παρωνύμιό του (σ.σ.: «Black Mamba») και τη λέξη «out», δηλαδή κάτι σαν «Η Mamba φεύγει»… Η επιλογή του, πάντως, μάλλον είχε τον σκοπό της. Αφού μία ώρα μετά την δήλωσή του, η προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο άρχισε την πώληση ομώνυμων προϊόντων με το λογότυπό του!

Και όλα δείχνουν ότι ο Μπράιαντ θα συνεχίσει να κερδίζει εκατομμύρια και δεν θα περιοριστεί στα 328.238.062 δολάρια που έβαλε στην τράπεζα από τα συμβόλαια με τους Λέικερς ή στα 150.000.000 δολάρια από «χρυσές» συμφωνίες με χορηγούς! Το τελευταίο ματς της καριέρας του Κόμπι δεν αποκλήθηκε «χρυσό» μόνο γιατί ο μ.ό. τιμών εισιτηρίων ήταν 1.766 δολάρια, ενώ ο αντίστοιχος του 7ου Τελικού του 2010 με τους Σέλτικς ήταν… «μόνο» 1.092. Αλλά και γιατί στο «Στέιπλς Σέντερ», μόνο την ημέρα του αγώνα με τους Τζαζ πωλήθηκαν προϊόντα με το λογότυπο και το όνομα ή την υπογραφή του, που ξεπέρασαν σε λιγότερο από 15 ώρες το 1.200.000 δολάρια!!! Άλλωστε, είχε αρχίσει εδώ και μέρες η πώληση συλλεκτικών καπέλων με… διαμάντια 18 καρατίων, αξίας 38.024 δολαρίων το ένα, όπως και φανέλες με δέρμα φιδιού και διαμάντια Swarovski, που κόστιζαν 248 δολάρια έκαστη!!! Με μέρος των εσόδων να φτάνει στο ΝΒΑ και την εταιρεία του Μπράιαντ, την Kobe Inc..

Ένα άλλο περιστατικό που εντυπωσίασε μετά τον αγώνα Λέικερς-Τζαζ ήταν μία απροθυμία του Κόμπι, την οποία αποκάλυψε ο συμπαίκτης του, Νικ Γιανγκ. Ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση, όμως ούτως ή άλλως απασχολεί τον Τύπο του Λ.Α. εσχάτως με ζητήματα εκτός παρκέ. Όπως η κατηγορία εναντίον του, αλλά και κατά του συμπαίκτη του, Τζόρνταν Κλάρκσον, για σεξουαλική παρενόχληση. Αλλά και ένα μίνι-σκάνδαλο με τον ρούκι Ντι΄Άντζελο Ράσελ να τον βιντεοσκοπεί ενώ συζητούν για… απιστίες και ο Γιανγκ είναι δεσμευμενός! Ο αποκαλούμενος «SwaggyP» αποκάλυψε ότι ο Μπράιαντ του υπέγραψε το φύλλο της στατιστικής του τελευταίου αγώνα του. Όμως δεν έκρυψε επίσης ότι ο παλαίμαχος πια αρχηγός της ομάδας του Λ.Α. όχι μόνο αρνήθηκε να του υπογράψει τα Adidas του -ο Κόμπι έχει συνεργασία με τη Nike- αλλά… τα πέταξε και στα σκουπίδια!!! Λέγοντας, πάντως, ότι «αυτός είναι ο Κόμπι!».