Μετά από απουσία 5 παιχνιδιών εξαιτίας των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό, ο Rudy Gobert επέστρεψε επιτέλους στην αγωνιστική δράση και απέδειξε σε όλους πως είναι ο πλέον πολύτιμος παίκτης των Utah Jazz μα και ένας εκ των πιο σημαντικών σε όλο το πρωτάθλημα.

Στο τρανό για τα δεδομένα του πλεονεκτήματος έδρας χρονικό διάστημα της απουσίας του, οι “Μορμόνοι” μετρούσαν 4 ήττες σε 5 παιχνίδια, με την άμυνά τους -που παραπαίει με 119 πόντους παθητικό- να είναι φυσικά και το μεγάλο τους μειονέκτημα εν τη απουσία του Γάλλου πρώην DPOY.

Δεν είναι μονάχα η αποδεδειγμένη αμυντικά ικανότητά του στα μετόπισθεν και ο φόβος που προκαλεί στα αντίπαλα drives απλά και μόνο με την παρουσία του, αλλά και το γεγονός πως ο coach Snyder δεν είδε κανένα από τα πειράματά του με Hassan Whiteside, Eric Paschall και Rudy Gay στο 5 να μην έχουν την απαραίτητη επιτυχία, αφού ο εκάστοτε “εχθρός” εκτελούσε με 60% στο ζωγραφιστό και μάζευε 9 επιθετικά ριμπάουντ ανά βραδιά -με τους Indiana Pacers και τους Cleveland Cavaliers ειδικότερα, δύο ομάδες που ζουν και αναπνέουν με το big ball, να κάνουν πάρτι με 63%+ ευστοχίας.

Ο έμπειρος center επέστρεψε χθες στους παλμούς των Jazz στη κλασική εδώ και μερικά χρόνια μονομαχία με τους Denver Nuggets και τον Nikola Jokic, το απόλυτο ενδεχομένως “κλειδί” για κάθε άμυνα του Gobert, ο οποίος δεν τα πάει καθόλου καλά (και) φέτος απέναντί του (9-13 σουτ, 3-3 τρίποντα).
Ωστόσο, όσο μέτρια και αν τα πηγαίνει αποτελεσματικά πάνω στον Σέρβο, η παρουσία του και μόνο είναι απαραίτητη για κάθε αμυντική παρουσία των Jazz, που από τους 119 πόντους παθητικό της απουσίας του δέχθηκαν μόλις 102 -από μια μέτρια επιθετική μηχανή είναι η αλήθεια από άποψη spacing και πρωταγωνιστών.

Όσον αφορά τον ίδιο, ήταν για άλλη μια φορά Κέρβερος στο ζωγραφιστό μετρώντας 12 αμυντικά ριμπάουντ και 14 contested shots/ τάπες, με τη Utah να δέχεται μόλις 99 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ (3η καλύτερη επίδοση για 20+ λεπτά συμμετοχής)!

 

 

Το πιο σημαντικό στοιχείο;
Οι προσωπικοί του αντίπαλοι εκτελουσαν με το πενιχρό 38% σε 24 σουτ απέναντί του χθες αλλά και με 39% σε 13 προσπάθειες στο ζωγραφιστό -μια τρομερή επίδοση για τον Γάλλο που κάνει ξανά contending αρμάδα τους Jazz!

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #NBATrends #rawndo9 (@nbatrends_)