Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρείται ο ιδανικός παίκτης για να χτίσει κανείς γύρω του μία ομάδα από το μηδέν, σύμφωνα με την πλειοψηφία των general managers του ΝΒΑ. Ο Barack Obama δεν έχει αντίθετη άποψη επ’ αυτού. Αρκεί να αναπτύξει και ένα άλλο στοιχείο στο παιχνίδι του. Το σουτ από μέση απόσταση.
 
«Θέλω να δω αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βάλει στο παιχνίδι του το σουτ μέσης απόστασης φέτος. Ξέρετε, όλοι ανησυχούν αν ο Γιάννης μπορεί να σουτάρει τρίποντο, αν μπορεί να σκοράρει από μακριά… Αν το πετύχει, θα είναι ακαταμάχητος. Αν για παράδειγμα, έχει  το σουτ του Karl Malone ή ακόμα και του Kawhi Leonard στα κρίσιμα, ποιος θα μπορέσει να τον σταματήσει;», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο podcast του Bill Simmons.

Ο Obama απάντησε σε ερώτημα του Αμερικανού δημοσιογράφου, για το ποιον θα επέλεγε μεταξύ των Αντετοκούνμπο, Luka Doncic και Zion Williamson, εάν ήθελε να δημιουργήσει γύρω τους μία ομάδα από το μηδέν. Ο μπασκετόφιλος πρώην πρόεδρος επέλεξε λοιπόν τον Γιάννη, αρκεί να προσθέσει και αυτό το σουτ.

«Αν δεν το αναπτύξει, θα επέλεγα τον Luka, επειδή είναι πιο ταλαντούχος, αν και ο Zion είναι ο πιο fun-to-watch», πρόσθεσε ο Obama.