Οι Oklahoma City Thunder αποφάσισαν να στείλουν στην θυγατρική τους στην G-League, τον Aleksej Pokusevski. Μην βιαστείτε να πείτε ότι ο 19χρονος Σέρβος δεν έπεισε ως τώρα την ομάδα του ΝΒΑ και έτσι αποφασίστηκε να σταλεί στην.. εξορία της G-League και να τον δώσει στους Oklahoma City Blue. Κάθε άλλο.

Η Oklahoma City πιστεύει όσο τίποτα τον τέως παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Aleksej Pokusevski, όμως, δεν είναι ακόμα έτοιμος να σταθεί 100% στο ΝΒΑ.

Άλλωστε ήρθε στην ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη χωρίς να έχει παίξει ποτέ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Χωρίς να έχει μπαρουτοκαπνιστεί και να έχει εμπειρία από μεγάλους αγώνες. Έπαιξε βέβαια κάποια ματς με τον Ολυμπιακό στην Euroleague, αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα.

Η Oklahoma City τον πιστεύει πάρα πολύ, γι’ αυτό άλλωστε τον απέκτησε με ανταλλαγή μετά το φετινό draft του ΝΒΑ από τους Minnesota Timberwolves.

O Σέρβος παίκτης που ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό είχε επιλεγεί στο Νο 17 του draft από τους «Λύκους» τον Νοέμβριο, αλλά δυο μέρες μετά παραχωρήθηκε στους Thunder και στις 9/12/2020 υπέγραψε συμβόλαιο με την Oklahoma.

H ομάδα τον πιστεύει, αλλά θεωρεί ότι θέλει ψήσιμο και ότι χρειάζεται να μάθει να παίζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο και γι’ αυτό ακριβώς τον έστειλε στους Oklahoma City Blue στην G-League.

Tο πόσο πιστεύουν οι Thunder τον Aleksej Pokusevski φαίνεται ότι ήδη έχει παίξει φέτος 17 ματς στο ΝΒΑ έχοντας μέσο όρο 3,3 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, 1,1 κοψίματα, 0,5 κλεψίματα και μόλις 1,3 λάθη σε 17΄.4΄΄.