Μετά το τέλος των τελικών του ΝΒΑ το 2004 ανάμεσα στους Lakers και τους Pistons ο Shaquille O’Neal άρχισε κατευθείαν να μαζεύει τα πράγματά του και να αδειάζει το ντουλάπι του στα αποδυτήρια. Ήξερε ότι το «τέλος» της θητείας του στους «λιμνάνθρωπους» είχε έρθει και έπρεπε να μετακομίσει σε άλλη ομάδα.

Οι Pistons είχαν ρίξει τους Lakers στο καναβάτσο σε εκείνη την σειρά και είχαν στεφθεί βασιλιάδες του ΝΒΑ με σκορ 4-1.

Οι Lakers είχαν ενημερώσει τον Shaquille O’Neal πριν από εκείνη την σειρά ότι αν τα «πιστόνια» τους πάρουν τον στέμμα του πρωταθλητή, τότε ο «Shaq» θα αποχωρούσε από την ομάδα μέσω ανταλλαγής και ο κύκλος του στον σύλλογο του Λος Αντζελες θα έκλεινε. Και έτσι φυσικά έγινε.

Την ιστορία αυτή αποκάλυψε ο ίδιος ο Shaquille O’Neal, ο οποίος ανέφερε: «Οι Lakers μου είπαν πως θα με ανταλλάξουν αν χάναμε. Κάποιο μεγάλο στέλεχος του front office μου είπε πως αν δεν κερδίσουμε, θα γίνουν αλλαγές. Ήξερα πως θα φύγω όταν χάσαμε από τους Pistons».

O «Shaq» και το alter ego του, στους Lakers ο Kobe Bryant είχαν κάνει τα πάντα σε εκείνη την σειρά, αλλά οι Pistons δεν καταλάβαιναν τίποτα.

Ο Shaquille O’Neal είχε μέσο όρο στα 5 ματς των τελικών 26,6 πόντους, 10,8 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, ενώ ο Kobe Bryant είχε 22,6 πόντους, 4,4 ασίστ, 2,6 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα.

Είπαμε όμως, ότι οι Pistons ήταν ανίκητοι και έτσι έριξαν ανάσκελα τους Lakers.

O Shaquille O’Neal έφυγε φυσικά εκείνο το καλοκαίρι και πήγε στους Miami Heat, με τους οποίους πήρε τον τίτλο το 2006. Με τους Lakers σήκωσε τρεις σερί κούπες τις σεζόν 2000, 2001, 2002.

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ (34Π., 11ΡΙΜΠ.) ΤΟΥ «SHAQ» ΣΤΟΝ 1ο ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ PISTONS