Το μεγάλο ερώτημα στο ΝΒΑ είναι σίγουρα το τι θα γίνει με την τύχη της φετινής σεζόν και αν και πότε και αν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως, δεν είναι όλα και τόσο απλά. Ακόμα κι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν αύριο, το ΝΒΑ δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει αμέσως σε χρόνο μηδέν.

Οι παίκτες έχουν χάσει τεράστιο έδαφος με την διακοπή και έχουν μείνει πολύ πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Και όπως λένε και όλοι οι γιατροί κανείς μπασκετμπολίστας δεν θα μπορέσει – και δεν πρέπει κι όλας – να μπει αμέσως στο παρκέ και να παίξει.

Αν το κάνει, τότε είναι βέβαιο ότι θα… παίζει με τον φόβο να πάθει κάποια ζημιά, καθώς το σώμα δεν θα είναι πανέτοιμο και οι τραυματισμοί θα καραδοκούν στην γωνία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, Chris Paul, πήρε θέση επί του θέματος.

Ο σταρ των Thunder ξεκαθάρισε σε δηλώσεις που έκανε στην USA Today ότι οι παίκτες δεν θα μπουν να παίξουν μπάσκετ, αν ξαναρχίσει το ΝΒΑ, χωρίς να έχουν κάνει πρώτα κάποια προετοιμασία.

Τα λόγια του σταρ του ΝΒΑ ήταν ξεκάθαρα: «Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος… Στη λίγκα μας αγωνίζονται παίκτες 18 ετών και, συγχρόνως βετεράνοι που πλησιάζουν τα 40. Ενδεχομένως κάποιοι θεωρούν ότι θα είναι έτοιμοι σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα όμως δεν ισχύει το ίδιο για όλους. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις το επόμενο διάστημα. Εγγυώμαι ότι οι NBAers δεν θα πατήσουν στο γήπεδο χωρίς να νιώθουν ότι είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν».