Συνεχίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής του Πάσχα η δράση στα παρκέ του ΝΒΑ και τρεις ομάδες προκρίθηκαν στα ημιτελικά σε Ανατολή και Δύση.

Pelicans- Suns  109-115

Με έναν ασύλληπτο Chris Paul οι πρωτοπόροι της Δύσης στην κανονική διάρκεια της Λίγκας, λύγισαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη και η σειρά ολοκληρώθηκε στο 6ο παιχνίδι, με τους Σανς να επικρατούν με 4-2.

Ο Αμερικανός play maker είχε 14/14 σουτ, σε ηλικία 40 ετών και έγινε ο πρώτος παίκτης σε επίπεδο playoffs που εκτελεί χωρίς άστοχη προσπάθεια. Για την ακρίβεια σημείωσε 33 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Booker σημείωσε 13, στην επάνοδο του μετά τον τραυματισμό στο game 2. Ayton με 22 και Bridges με 18 έδωσαν βοήθειες.

Για τους «Πελεκάνους» o Ingram είχε 21 πόντους με 11 ασίστ, ο McCollum 16 και ο Valanciunas βρέθηκε σε ρηχά…νερά (10).

 

Jazz- Mavericks  96-98

Με 2 βολές στο τέλος ο Brunson έστειλε στα ημιτελικά της Δύσης τους Μάβερικς και πλέον θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με μειονέκτημα έδρας με τους Σανς.

Ο Doncic πέτυχε 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Brunson τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 2 ασίστ. Πολύ καλός ήταν και ο Dinwiddie με 19. Για τους «Μορμόνους» που σχεδιάζουν πια την ομάδα και τα πλάνα για τη νέα σεζόν, ο Bogdanovic (19 πόντοι) αστόχησε σε τρίποντο και δεν μπόρεσε να στείλει τη σειρά σε 7ο παιχνίδι.

Ο Mitchell σταμάτησε στους 23 πόντους με 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ «διπλός» ήταν ο Gobert με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

 

Raptors- Sixers  97-132

Οι Σίξερς τελείωσαν τη σειρά με τους Καναδούς, επικρατώντας εύκολα στο 6ο ματς και πλέον ετοιμάζονται για τους Χιτ, οι οποίοι ως πρωτοπόροι της Ανατολής έχουν το αβαντάζ έδρας.

Κορυφαίος ήταν ξανά ο Embiid με 33 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, ο Harden ήταν απίστευτος με 22 πόντους και 15 ασίστ, ενώ ο Maxey μπήκε στην εξίσωση με 25 πόντους και 8 ασίστ.

Για τους «Πτερόσαυρους» ο Siakam πάλεψε εκ νέου με 24 πόντους, 7 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ, με τον Boucher να σημειώνει 25, όντας ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

Οι συγκεκριμένες σειρές ολοκληρώθηκαν σε game 6 με 4-2 και οι φιλοξενούμενοι «άλωσαν» τις έδρες των γηπεδούχων.

 

Tags:
ΝΒΑ