Ο Will Perdue που έχει αγωνιστεί από το 1988-1995 στους Chicago Bulls και από το 1995-1999 στους San Antonio Spurs (επέστρεψε για μία σεζόν μετά στο Σικάγο), είναι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει για τους Greg Popovich και Phil Jackson.

Ο 54χρόνος πλέον center έχει κατακτήσει τέσσερα δαχτυλίδια (3 με τους Bulls και 1 με τους Spurs) και θέλησε να κάνει την σύγκριση των δύο τοτέμ προπονητών.

Ουσιαστικά ανέφερε τον Popovich πιο “ανθρώπινο” και τον Jackson πιο… επαγγελματία.

«Ο Phil το πήρε πάνω του και ήθελε να πάρει το καλύτερο από μένα, τον Grant, τον Jordan, τον Pippen, τον Kerr κι από όλους. Ήξερε να σε ανεβάζει, να σε βοηθά να παίζεις καλά/ Ήξερε να δίνει κίνητρο.

Ο Popovich ήταν πιο πολύ μια πατρική φιγούρα. Σε ζόριζε, αλλά δεν φοβόταν να κάτσει για μία ειλικρινή κουβέντα μαζί σου. Έπαιρνε παίκτες και τους πήγαινε για δείπνο. Μιλούσαμε για τα πάντα εκτός από το μπάσκετ.

Δεν λέω ότι ο Phil Jackson ήταν μαλ@@@ς, αλλά δεν ξέρω αν τον ένοιαζε το καλό των παικτών. Τον ένοιαζε το καλό της ομάδας. Από την άλλη, κάθε φορά που μιλούσα με τον Pop, ένιωθα ότι τον νοιάζει να είμαι καλά. Μας έκανε να αισθανόμαστε όλοι ίσοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.