Στην τελευταία αναμέτρηση τους για το NBA, οι Portland Trail Blazers ηττήθηκαν από τους Miami Heat με 119 – 98. Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου o Damian Lillard σούταρε τρίποντο αλλά όπως ξαναπάτησε στο έδαφος ένιωσε ενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα του. Όμως λίγα λεπτά αργότερα, το πρόβλημά του συνέχισε να τον ενοχλεί. Ο 32χρονος “άσος” των Blazers θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες.

“Είναι νωρίς. Έχουμε ξεκινήσει καλά. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Τόσο καλά όπως φέτος έχω να νιώσω από τη δεύτερη και την τρίτη μου χρονιά στο NBA. Όλα όσα έκανα αυτό το καλοκαίρι είναι επιπρόσθετα. Νιώθω γρήγορος, νιώθω δυνατός. Δεν νιώθω κουρασμένος και δεν θέλω να το χάσω αυτό. Άρα, πρέπει να είμαι υπομονετικός”, δήλωσε ο Damian Lillard.

Μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν o Damian Lillard έχει κατά μέσο 31,0 πόντους και είναι έβδομος στη λίστα των σκόρερ της φετινής σεζόν, πρώτος είναι ο Luka Doncic με 36,3 πόντους κατά μέσο όρο ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 36,0 πόντους κατά μέσο όρο.