O Gabriel Lundberg ήταν ένας από τους αρκετούς παίκτες που αποχώρησαν από τις ρωσικές ομάδες και στην περίπτωση αυτήν από την CSKA. Έτσι, ο 27χρονος έμεινε ελεύθερος στην αγορά, δίνοντας την ευκαιρία σε όποια ομάδα θέλει και έχει την οικονομική δυνατότητα να τον κάνει δικό της.

 

Την ευκαιρία αυτή φαίνεται πως δεν ήθελαν να την χάσουν οι Phoenix Suns. Η είδηση είχε διαρρεύσει νωρίτερα μες στη μέρα, αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, ο πάντα έγκυρος φυσικά Andrian Wojnarowski ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα πως η ομάδα από την Αριζόνα συμφώνησε με τον γεννημένο στην Κοπεγχάγη γκαρντ για two-way συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, κάνοντάς τον παράλληλα τον πρώτο Δανό παίκτη που θα αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

 

O Lundberg ενσωματώθηκε στην ομάδα της CSKA πριν από σχεδόν 1 χρόνο, δηλαδή στα μισά της περσινής σεζόν, με τη ρωσική ομάδα να τον αποκτά από τη Zielona Gora. Σε 44 ματς με την ομάδα από τη Μόσχα, μέτρησε 10.7 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και 1.1 κλέψιμο σε 22.7 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.