Απίστευτες κατηγορίες εξαπέλυσε ο Scottie Pippen κατά του Phil Jackson, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε τόσο στο περιοδικό “GQ”, όσο και στη ραδιοφωνική εκπομπή “Dan Patrick Show”, στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας για την προώθηση του βιβλίου του, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Στην πρώτη εξ αυτών ο “θρύλος” των Bulls χαρακτήρισε «ρατσιστική» την απόφασή του Phil Jackson να δώσει το περίφημο τελευταίο σουτ του 3ου αγώνα playoffs με τους Knicks το 1994 στον Toni Kukoc και όχι στον ίδιο. «Ήταν μια ρατσιστική κίνηση. Έπειτα από όλα όσα έχω περάσει με αυτόν τον οργανισμό, θα μου πεις να κάνω την επαναφορά και να δώσω τη μπάλα στον Toni Kukoc; Με προσβάλεις. Έτσι ένιωσα», εξήγησε στο “GQ” ο Pippen.

Όταν λοιπόν ο παλιός all-star των Bulls πήγε στην εκπομπή του Dan Patrick, του ζητήθηκε να εξηγήσει τη συγκεκριμένη ατάκα που εκστόμισε. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

DP: «Λέγοντας ότι ήταν ρατσιστική κίνηση, αποκαλείς τον Phil ρατσιστή».

SP: «Δεν έχω πρόβλημα με αυτό».

DP: «Θεωρείς ότι ο Phil ήταν ή είναι ρατσιστής;».

SP: «Ω ναι. Θυμάσαι πως όταν ο Phil Jackson έφυγε από τους Lakers, έγραψε ένα βιβλίο για τον Kobe Bryant και μετά γύρισε για να τον κοουτσάρει ξανά. Ποιος θα το έκανε αυτό; Εξέθεσε τον Kobe με έναν τρόπο που δεν έπρεπε».