Πριν από το all-star break ο Aleksej Pokusevski έπαιξε στην G-League. Μία εβδομάδα αργότερα όχι μόνο οδήγησε την Thunder σε νίκη επί των Grizzlies, αλλά είδε το όνομά του και στην ίδια πρόταση σε ένα ιστορικό ρεκόρ με τον LeBron James!

Ο 19χρονος Σέρβος φόργουορντ έγινε ο 2ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, που ευστόχησε σε πέντε τρίποντα σε έναν αγώνα. Ο μόνος που ήταν μικρότερος σε ηλικία, όταν πέτυχε κάτι αντίστοιχο, ήταν ο “Βασιλιάς” στη rookie χρονιά του στο Cleveland (2003).

O James ήταν 18 ετών και 354 ημερών όταν το πέτυχε στις 19/12/2003, σε μία εκτός έδρας νίκη των Cavaliers επί των Philadelphia 76ers με 88-81. Ο Pokusevski το έκανε όντας 89 ημέρες μεγαλύτερος (19 ετών και 78 ημερών).

«Τώρα γνωρίζει πώς είναι η αίσθηση του να κάνει ένα τέτοιο παιχνίδι, κάτι που θα του δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάνει κάποιο πισωγύρισμα (κάτι που θα γίνει, αποτελεί στάδιο της εξέλιξης), θα ξέρει πώς να το ξεπεράσει, να πάει παρακάτω», δήλωσε για τον Pokusevski ο Mark Daigneault.

«Πιστεύω πως όταν επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία και συνεχίζεις να βιώνεις τέτοιες εμπειρίες, τότε βρίσκεις σταθερότητα και αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε ο προπονητής της OKC.