Όταν έγραφα μερικές ημέρες πριν την έναρξη της μεταξύ τους σειράς πως οι Raptors έχουν πραγματικά ελπίδες για να αρπάξουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση από τους ανώτερους 76ers, τα αθλητικά, αμυντικά και hustle στοιχεία τους ήταν αυτά που με ώθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση -με τις ημιψηλες πενταδες τους να τρομάζουν κάθε αντίπαλο, πόσο μάλλον ένα σύνολο που τα χάνει εύκολα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τους όμως, οι Καναδοί τα επέδειξαν σε εξαιρετικό βαθμό μονάχα στα 2 από τα 4 μέχρι στιγμής ματς της εν λόγω σειράς -τα Game 3 και 4, αντίστοιχα, που ήταν στην έδρα τους-, με την αμυντική τους μετριότητα και την έτσι κι αλλιώς αλλιώς μη σπουδαία επιθετική τους συγκομιδή να χαρίζουν στη Philly 2 άνετες νίκες.

Το σκορ πλέον έγκειται στο 3-1. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο 2-2. Όμως, δεν είναι, με τα μόλις 58/192 λεπτά του τραυματία ήδη από το Game 1 Barnes και τη νέα ατυχία με τον VanVleet χθες να παίζουν ενδεχομένως τον δικό τους ρόλο τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, καθότι το βαρύ 3-1 πλέον αλλά και η ενδεχόμενη απουσία του τελευταίου από το καθιστικό Game 5 κρίνουν πολλά.

Αλλά ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα, το Toronto θα έχει -Καζαμπλανκικά- πάντοτε μαζί του το Παρίσι του Game 4, τότε που έφεραν στη φόρα πολλά από τα προβλήματα του αντιπάλου τους, όπως το πελαγωμα στα δύσκολα αλλά και την όχι και τόσο καλή σύμπλευση της big 3 του (+3 μόλις στο Net Rating).

Το κύριο γρανάζι για τη νίκη δεν ήταν άλλο από την άριστη -σήμα κατατεθέν του coach Nurse- προσαρμογή στον Embiid με συνεχή double teams στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με τον λαβωμένο Καμαρουνέζο να έχει πολλές κάκιστες επιλογές και να εκνευρίζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Ο απόλυτος εκφραστής όμως αυτού του σεναρίου στην πράξη ήταν ο Achiuwa, που απέδειξε για άλλη μια φορά πως δίκαια θεωρείται από τους πιο πλήρεις αμυντικά “ψηλούς” στη λίγκα -με την ικανότητα του νεαρού να βάζει το κορμί του συνεχώς στη φωτιά απέναντι στον Jojo και στη συνέχεια, ίσως και στην ίδια φάση, να βγαίνει στην περιφέρεια και να μαρκάρει παίκτες όπως οι Harris και Harden να είναι ιστορική.

Πώς τα πήγε χθες:

  • 92 Defensive Rating (κορυφαία επίδοση)
  • 1-5 σουτ (20%) οι προσωπικοί του αντίπαλοι