Την καλύτερη προθέρμανση για το All Star Game της Κυριακής (14/2) αποτέλεσαν οι διαγωνισμοί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, με τους Ζακ ΛαΒιν, Κλέι Τόμπσον και Καρλ-Άντονι Τάουνς να είναι οι μεγάλοι νικητές σε καρφώματα, τρίποντα και δεξιότητες αντίστοιχα! Ο πρώτος, γκαρντ των Γουλβς, νίκησε τον Άαρον Γκόρντον των Μάτζικ σε μία «μονομαχία» που θύμισε τις παλιές-καλές μέρες των καρφωμάτων και χρειάστηκε τρεις έξτρα προσπάθειες για να επικρατήσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο ΛαΒιν, που αναδείχθηκε και MVP την προηγούμενη μέρα στο Rising Stars Challenge των ρούκι και δευτεροετών, πήρε τη νίκη όπως και πέρσι, με ένα κάρφωμα ένα βήμα μπροστά από τη βολή και… περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια, για το 3ο συνεχόμενο «50» από την κριτική επιτροπή των Μάτζικ Τζόνσον, Σακίλ Ο’Νιλ, Τζορτζ Γκέρβιν, Ντικέμπε Μουτόμπο! Ο Γκόρντον έλαβε 47β. στην τελευταία προσπάθειά του, με ανάποδο κάρφωμα με σπάσιμο και τη μπάλα πίσω από το κεφάλι, όμως νωρίτερα έλαβε 3 «50αρια», με τη βοήθεια της μασκότ του Ορλάντο, πάνω σε… ρόλερ(!), ίσως στα πιο εντυπωσιακά καρφώματα της βραδιάς! Χωρίς, όμως, να του δώσουν τη νίκη, που πήγε στον ΛαΒιν, που είχε συνολικά 5 “50αρια” σε 6 προσπάθειες(!), ένα ακόμη κάρφωμα από τη βολή με… ‘ανεμόμυλο”(!) και οποίος έφτασε τους 2 τίτλους, όσους και οι Ντομινίκ Ουίλκινς, Μάικλ Τζόρνταν, Χάρολντ Μάινερ και Τζέισον Ρίτσαρντσον, ενώ 3 έχει ο Νέιτ Ρόμπινσον. Στον 1ο γύρο, ο Ουίλ Μπάρτον (44+36β.) των Νάγκετς δεν άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ ο Αντρέ Ντράμοντ (36+39β.) των Πίστονς δεν έπεισε με την… ποδοσφαιρική βοήθεια του παλαίμαχου γκαρντ, Στιβ Νας, που το είχε ξανακάνει με τον Αμάρ’ε Στάνταμαϊρ! Αν οι Μπάρτον και Ντράμοντ είχαν καλύτερη έμπνευση και εκτέλεση, πιθανότατα θα γινόταν λόγος για τον καλύτερο διαγωνισμό όλων των εποχών… Ο ΛαΒιν αφιέρωσε τη νίκη του στον αείμνηστο προπονητή της Μινεσότα, Φλιπ Σόντερς (φωτό κάτω στο Gallery), που έφυγε από τη ζωή πριν από την έναρξη της σεζόν, σχολιάζοντας πως “ήταν εκείνος που με πίστεψε και με επέλεξε στο ντραφτ”.

Λίγη ώρα πριν το «repeat» του ΛαΒιν, ο Στεφ Κάρι δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον δικό του περσινό θρίαμβο από τα 7,25μ.. Το τρόπαιο στον διαγωνισμό τριπόντων, πάντως, έμεινε στο Γκόλντεν Στέιτ, αφού ο Κλέι Τόμπσον στέφθηκε νικητής, επικρατώντας στον τελικό του Κάρι και του ρούκι των Σανς, Ντέβιν Μπούκερ! Ο Τόμπσον, που είχε την καλύτερη επίδοση και στον 1ο γύρο (22π.), πέτυχε… 27 στον τελικό, αφού σκόραρε όλες τις μπάλες -και μάλιστα τις δίχρωμες, λεγόμενες money-balls που δίνουν από 2π. και κάθε παίκτης είχε 5 σε ένα επιλεγμένο από τον ίδιο σημείο- από την αριστερή γωνία και άφησε 2ο τον Κάρι, που είχε 23π. στον τελικό (σκοράροντας στα πρώτα 7 σουτ του!) και 21 στον 1ο γύρο! Ο 19χρονος Μπούκερ είχε 16π. στον τελικό, ενώ στον 1ο γύρο σημείωσε 20π. και χρειάστηκε έξτρα γύρο με τους ισόβαθμους Τζέιμς Χάρντεν και Τζέι-Τζέι Ρεντικ. Ο Χάρντεν είχε 8π., ο Ρέντικ 9, αλλά ο Μπούκερ σημείωσε 10π., ενώ εκτός τελικού έμειναν οι Κάιλ Λάουρι (15π.), Σι-Τζέι ΜακΚόλουμ (14π.) και Κρις Μίντλτον (13π.)

Πριν από τον διαγωνισμό τριπόντων, ο Ντρέιμοντ Γκριν των Ουόριορς δέχτηκε την πρόκληση του κωμικού Κέβιν Χαρτ για έναν αντίστοιχο, μεταξύ τους, από τα 7,25μ. και επικράτησε με… «θρίλερ» και 12π.. Ο μικρόσωμος Χαρτ άγγιξε την έκπληξη, ισοφαρίζοντας μεν με το τελευταίο σουτ, το οποίο θεωρήθηκε εκπρόθεσμο και είδε τον φόργουορντ του Γκόλντεν Στέιτ να λαμβάνει ένα τρόπαιο… ίσο με το μπόι του Χαρτ!!! Ο Γκριν, πάντως, δεν τα πήγε το ίδιο καλά στον διαγωνισμό δεξιοτήτων, που άνοιξε την αυλαία του All Star Saturday. Στο φετινό Skills Challenge έλαβαν μέρος και ψηλοί και ο ρούκι των Γουλβς και Νο1 στο περσινό ντραφτ, Καρλ-Άντονι Τάουνς, έγινε ένας σέντερ που νίκησε σε ένα παιχνίδι -θεωρητικά- των «κοντών». Ο Τάουνς είχε μεγαλύτερη όρεξη από όλους και νίκησε κατά σειρά τους Γκριν, Κάζινς (είχε νικήσει τον Άντονι Ντέιβις) και στον τελικό έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Αϊζάια Τόμας!!! Ο τελευταίος, γκαρντ των Σέλτικς, είχε φτάσει στον τελικό κερδίζοντας τον ρούκι των Νάγκετς, Εμάνουελ Μούντιεϊ και τον Σι-Τζέι ΜακΚόλουμ (Μπλέιζερς), που είχε νικήσει τον Τζόρνταν Κλάρκσον των Λέικερς.