Πριν από δύο χρόνια οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 στην Κίνα, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Στο EuroBasket του 2022, πάντως, ο Ricky Rubio δεν πρόκειται να δώσει το “παρών”.

Αυτό προανήγγειλε ο Ισπανός σταρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Vanguardia, επικαλούμενος το σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού) που υπέστη λίγο πριν από την έλευση του 2022 σε έναν αγώνα των Cavaliers. Αν και η αποθεραπεία του υπολογίζεται μεταξύ των 6 και των 8 μηνών, ο ίδιος δεν σκοπεύει να ρισκάρει την επιστροφή του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να παίξει στο EuroBasket του Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα συμμετάσχω στο EuroBasket. Σίγουρα όμως θα επιστρέψω κάποια στιγμή στην Εθνική. Η απογοήτευσή μου για τον τραυματισμό κράτησε για μια μέρα. Πρέπει να βάζουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά. Μην ξεχνάμε πως όλοι υποφέρουμε από την πανδημία», τόνισε μεταξύ άλλων ο 31χρονος πόιντ γκαρντ, που έβγαλε και άλλη είδηση, τονίζοντας ότι σε 3-4 χρόνια θα αφήσει πίσω του το ΝΒΑ και θα επιστρέψει στην Ισπανία. Ο λόγος; Ο γιος του…

«Όταν ο γιος μου, που τώρα είναι δύο ετών, αρχίσει το σχολείο, δεν θα υπάρχει το ΝΒΑ για μένα. Θα πρέπει να γυρίσω στην Ισπανία. Δεν θέλω να πηγαίνει μπρος και πίσω, επειδή στην ηλικία των έξι ετών θα πρέπει να αρχίσει να αποκτά φίλους. Εγώ και η σύζυγός μου είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Θα έρθει η στιγμή, που το μπάσκετ δεν θα είναι η προτεραιότητά μου», τόνισε ο Rubio, που προς το παρόν διανύει το τελευταίο έτος του συμβολαίου του και ολοκλήρωσε πρόωρα την 11η χρονιά του στο ΝΒΑ, έχοντας 13,1 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 6,6 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 28,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στο Cleveland.