Ο Doc Rivers αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Joel Embiid στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι της νικηφόρας σειράς (4-2) με τους Raptors.

Οι Sixers δεν θα έχουν τον σταρ της ομάδας και υποψήφιο MVP του φετινού ΝΒΑ, με την ημιτελικά σειρά στα playoffs της Ανατολής απέναντι στους Heat  να ξεκινά στο Miami τα ξημερώματα της Τρίτης (3/5-02:30).

Ο Καμερουνέζος σέντερ υπέστη κάταγμα οφθαλμικού κόγχου και ελαφρά διάσειση από χτύπημα του Siakam και λίγο πριν εκπνεύσει ο τελευταίος προημιτελικός ανάμεσα στις 2 ομάδες και είναι άγνωστο το διάστημα που θα μείνει εκτός των μαχών με τους πρωτοπόρους της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο τεχνικός των Sixers, Doc Rivers, ερωτηθείς γιατί δεν έβγαλε τον Embiid στο τέλος και με την ομάδα του να έχει διαφορά ασφαλείας από τους Καναδούς, ανέφερε φανερά εκνευρισμένος:

«Δεν υπήρχε πρόβλημα που έμεινε στο παρκέ. Η άλλη ομάδα (σ.σ. Raptors)  έπαιζε με τη βασική πεντάδα της μέχρι 3-4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Μπορείτε να το μεγιστοποιήσετε το θέμα αν θέλετε, αλλά αν πάτε να δείτε άλλα παιχνίδια, οι βασικοί παίκτες είναι στο παρκέ σχεδόν μέχρι το τέλος. Μιλάμε για playoffs και τίποτα δεν είναι δεδομένο ή εύκολο.»