Με ένα συγκλονιστικό μήνυμά του, ο προπονητής των Clippers αναφέρθηκε στο ρατσισμό που υπάρχει στην Αμερική και τόνισε πως το να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ είναι σκληρό.

 O Doc Rivers πήρε θέση και κάλεσε τον λαό της Αμερικής να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό, τον οποίο έχει υποστεί και αυτός όπως αποκάλυψε.

Αναλυτικά:

«Ο πατέρας μου ήταν για 30 χρόνια στην Αστυνομία του Chicago και αν ήταν ακόμα μαζί μας, θα είχε πληγωθεί και θα είχε εκνευριστεί από τις ανόητες ενέργειες ρατσιστικής αδικίας που συνεχίζουν να πλήττουν στην χώρα μας. Το να είσαι μαύρος στην Αμερική είναι σκληρό. Έχω δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις περισσότερες φορές από αυτές που μπορώ να μετρήσω, με έχουν σταματήσει πολλές φορές για το χρώμα του δέρματος μου, ακόμα και το σπίτι μου έχει καεί.

Η αντίδραση που βλέπουμε μετά την δολοφονία του George Floyd, είναι εδώ και δεκαετίες σε διαδικασία. Πολλές φορές, ο κόσμος βιάζεται να κρίνει την αντίδραση, αντί να κάνει το ίδιο για τις δράσεις που την έφεραν. Έχουμε αφήσει πολλές τραγωδίες να περάσουν μάταια. Δεν είναι Αμερικανο-αφρικανικό θέμα. Η κοινωνία μας πρέπει να αρχίζει να νιώθει άνετα με τις άβολες αυτές συζητήσεις και να κάνει το σωστό. Η σιωπή και η έλλειψη δράσης δεν είναι αποδεκτά πλέον. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε. Τον Νοέμβριο ψηφίζουμε. Οι λέξεις κουβαλούν μεγάλο βάρος και οι ψήφοι μας ακόμα μεγαλύτερο. Η ημέρα που θα αποκαλυφθούν όλα τα πραγματικά προβλήματα, έφτασε, ας γίνουμε μέρος της λύσης».