Ο Dennis Rodman έβγαλε το καπέλο στον Scottie Pippen σε δηλώσεις που έκανε στο ESPN. O τρελό-Dennis αποθέωσε τον «Ινδιάνο», τον οποίο ο Michael Jordan χαρακτήρισε εγωιστή στο «Last Dance» επειδή αποφάσισε να κάνει επέμβαση στον αστράγαλο εν μέσω της σεζόν 1997-98 και όχι πριν ξεκινήσει η χρονιά.

Ο Rodman είπε ότι ο Pippen ήταν υποτιμημένος και αδικημένος στα χρήματα που έπαιρνε τότε και τόνισε ότι συγκαταλέγεται στους 2-3 καλύτερους παίκτες της ιστορίας του ΝΒΑ.

Ο Rodman θυμήθηκε, πάντως, και μια φάση στο Game 4 των τελικών Ανατολής του 1991, όταν εκείνος έπαιζε στους Pistons. Τότε είχε σπρώξει και είχε σωριάσει φαρδύ πλατύ τον Pippen στο παρκέ και τον έστειλε να… κάνει 6 ράμματα.

Ο «Worm» είπε στο ESPN:

Για την αξία του Pippen: «Πρέπει να θυμούνται τον Pippen σαν έναν εκ των 2-3 κορυφαίων παικτών στην ιστορία. Αλλά κανείς δεν τον βλέπει έτσι. Ήταν τόσο ήσυχος και πάντα στεκόταν δίπλα στον Jordan. Ο Scottie ήταν τόσο υποτιμημένος και τόσο αδικημένος στο θέμα των χρημάτων. Έπρεπε να έχει το κεφάλι του πιο ψηλά από τον Jordan σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Τώρα κατάλαβε ο κόσμος τι πέρασε. Το παιδί αυτό ήταν ήρωας με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια των σεζόν των Bulls».

Για τις αγωνιστικές ομοιότητες που είχε το παιχνίδι του με εκείνο του Pippen: «Το παιχνίδι μου έμοιαζε με το δικό του. Βασιζόμασταν στην ενέργεια στην άμυνα μας. Δεν ήμασταν οι πιο έξυπνοι παίκτες, αφού δεν είχαμε παίξει τοσο πολύ όσο άλλοι. Ωστόσο ήμασταν έτοιμοι».

«Έφερε επανάσταση»

Για την σύγκριση του Pippen με τον Bird, αλλά και την αξία του σε σχέση με εκείνη του τωρινού «βασιλιά» του ΝΒΑ, Lebron James: «Ο κόσμος μιλούσε για τον Bird. Ο Larry ήταν σπουδαίος αλλά δεν μπορούσε να παίξει σε πολλές θέσεις όπως ο Scottie. Δεν νομίζω πως ακόμα ο κόσμος έχει καταλάβει τι έκανε ο Pippen το 1991. Έφερε επανάσταση στη θέση του point forward. Όλοι οι παίκτες του σήμερα θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Scottie. Ας πόυμε ο Durant θα πρέπει να πει “Scottie κοίτα τι έκανες για εμάς.  Ο Scottie μπορεί να σουτάρει να κάνει ντρίμπλες, να αμυνθεί, να πάει στο ριμπάουντ. Αν ο Lebron έπαιζε στα 90s, εγώ ακόμα και τότε θα έλεγα πως ο Pippen είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης μετά τον Jordan».

«Νευρίασε ο Jordan μαζί του»

Για το αν ο Jordan είχε εμπιστοσύνη στον Pippen και ποιες ήταν οι σχέσεις του MJ με τον «Ινδιάνο»: «Όλοι έλεγαν ότι ο Michael Jordan δεν εμπιστευόταν τον Pippen. Στο Game 7 του 1990, ο Scottie είχε ημικρανία και τα έβλεπε όλα διπλά. Όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια για να μπούμε στο παρκέ, ο Michael τον ρώτησε αν είναι έτοιμος. Ο Scottie δεν μπορούσε καθόλου και ο Michael νευρίασε. Πάντα τον ρωτούσα πως τα πάει με τον Michael και ποτέ δεν μου απάντησε. Είναι σκληρό όταν ο κόσμος λεει αρνητικά πράγματα για τον Scottie. Εγώ του λέω πως δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Του λέω πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες».

«Ήμουν νευριασμένος»

Ο Rodman μίλησε και για τη φάση του Game 4 των τελικών Ανατολής του 1991 όπου έσπρωξε και σώριασε τον Pippen και τον τραυμάτισε (έκανε 6 ράμματα): «Ήταν σπρώξιμο, ήμουν νευριασμένος επειδή χάναμε. Δεν ήθελα να τον τραυματίσω. Ήμασταν σε ένα σημείο που ξέραμε πως δεν μπορούμε να τους νικήσουμε».

 

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ RODMAN ΣΤΟΝ PIPPEN