Ο Ricky Rubio διένυε μια τρομερή σεζόν για λογαριασμό της μεγαλύτερης έκπληξης του ΝΒΑ, των Cleveland Cavaliers, με τον Ισπανό γκαρντ να είναι εξαιρετικός σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ μετρώντας 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ αλλά και 1 κλέψιμο ανά βραδιά, την ίδια στιγμή που εκτελούσε με 36% εντός πεδιάς, με 34% από το τρίποντο αλλά και με 85% από τη γραμμή των βολών.

Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλη άποψη, με τον ικανό playmaker να αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη χιαστού, την οποία και αποκόμισε στη Νέα Ορλεάνη και την ήττα της αρμάδας του Ohio από τους τοπικούς Pelicans -ενώ νωρίτερα είχε προλάβει να σημείωσε 27 πόντους, 13 ριμπάουντ μα και 9 ασίστ στο διάστημα που πρόλαβε να αγωνιστεί.

Σήμερα (30/12), η La Giornata Tipo ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον πάλαι ποτέ παίκτη των Badalona και Barcelona, θυμίζοντας και μια άγνωστη ιστορία από την εποχή που αγωνιζόταν με τους Minnesota Timberwolves.

Aναλυτικά:

”Alexey, άλλαξε. Να είσαι χαρούμενος, προσπάθησε να το διασκεδάσεις”.
Αυτά ήταν τα λόγια του Rubio προς τον συμπαίκτη του στη Minnesota, Shved, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ήταν αναστατωμένος επειδή δεν έπαιρνε πολλές μπάλες.

“Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι για έναν αγώνα μπάσκετ. Ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Δουλεύουμε σκληρά σήμερα για να κάνουμε το αύριο καλύτερο.
Είμαστε τυχεροί άνθρωποι που κάνουν αυτό που πάντα ονειρευόταν να κάνουν. Αν δεν διασκεδάσουμε εμείς, ποιος θα έπρεπε;”.

Ήταν χαμογελαστός και κατά την πρώτη συνέντευξή του μετά τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του τον Μάρτιο του 2012, στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.
Ήταν χαμογελαστός ακόμα και σήμερα, στη φωτογραφία που ανήρτησε στα social media λίγο μετά τη διάγνωσή του με ρίξη στο χιαστό χθες.
Τέλος η σεζόν.

Ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός στο ζενίθ της καριέρας του.
Μετά από ένα παιχνίδι 27 πόντων, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ως ηγέτης μαζί με τον Love, των νεαρών και εκπληκτικών Cavs.

Μέσα του θα είναι λυπημένος, απογοητευμένος, θυμωμένος, όπως είναι φυσιολογικό.
Αλλά έξω, σε κάθε κατάσταση της ζωής του, πάντα ήθελε να είναι θετικός.
Ένας αθλητής, και ένας τύπος, για τον οποίο είναι αδύνατο να μην συμπάσχεις.
Στον Ricky που από τα 15 του τους έχει τρελάνει όλους με το ταλέντο του, τις ασίστ και τα εξαιρετικά μηνύματα που μοίρασε εκτός γηπέδων, στέλνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια μεγάλη καλή τύχη».