Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Adam Silver, τόνισε ότι η σεζόν ίσως να διακοπεί οριστικά αν εμφανιστεί νέα τεράστια έξαρση του κορονοϊού.

Από την άλλη όμως, ξεκαθάρισε ότι το πρωτάθλημα δεν θα σταματήσει αν υπάρξουν μεμονωμένα κρούσματα.

Ο Silver βέβαια, δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό. Το ΝΒΑ μπορεί να απειλείται με κολοσσιαίο οικονομικό στραπάτσο, που θα φτάσει ακόμα και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια αν η σεζόν διακοπεί οριστικά. Αν όμως, υπάρξει νέα ραγδαία επέλαση του κορονοϊού τότε κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εκεί μοιραία το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Αυτό που καίει το ΝΒΑ βέβαια, είναι να μην υπάρξουν αντιδράσεις και φωνές για διακοπή αν υπάρξουν κι άλλα μεμονωμένα κρούσματα του Covid-19. Ήδη έχουν βρεθεί 16 παίκτες θετικοί στον ιό στα 302 τεστ που έγιναν στις ομάδες.

Ο Silver όμως, ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν χτυπηθούν κι άλλοι παίκτες από τον κορονοϊό το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί.

Αναλυτικά ο Adam Silver είπε: «Αν υπάρξουν μεμονωμένα κρούσματα δεν θα σταματήσουμε, αλλά αν υπάρχει εξάπλωση του κορονοϊού τότε θα σκεφτούμε την διακοπή των αγώνων. Ακόμη δεν έχουμε βρει ποιο θα είναι το όριο που δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε. Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με τους ιατρούς. Δε με αγχώνει η εξάπλωση της πανδημίας μόνο στην Φλόριντα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Θα βρισκόμαστε στην… φούσκα και θεωρώ πως θα μπορούμε να το ελέγξουμε καλύτερα. Ο κόσμος έχει ανάγκη τα σπορ, ειδικά τις δύσκολες στιγμές».

Ο κομισάριος του ΝΒΑ μίλησε και για την τηλεοπτική παραγωγή και υποσχέθηκε… μεγάλες στιγμές στο τηλεοπτικό κοινό: «Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα με τις κάμερες. Στο ημίχρονο θα υπάρχουν on line συναυλίες και θεάματα ενώ θα δίνουμε την δυνατότητα στους τηλεθεατές να πατάνε σε κάποιες θέσεις της εξέδρας και να βλέπουν τον αγώνα από αυτή την γωνία».