Μάχες έδωσε πολλές στη ζωή του ο Jerry Sloan. Είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής. Αυτή η μάχη όμως, είναι η πιο μεγάλη. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται να είναι άνιση. Ο εμβληματικός προπονητής των Utah Jazz διαγνώστηκε το 2016 με Πάρκινσον και άνοια. Τελευταία όμως, η κατάστασή του επιβαρύνθηκε πολύ και παλεύει να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άλλοτε παίκτης του, Karl Malone έδωσε το στίγμα της κρισιμότητας της κατάστασης του 78χρονου βετεράνου κόουτς, καθώς είπε ότι μιλάει πολύ τελευταία με τον άλλο θρυλικό συμπαίκτη του στους Jazz, τον John Stockton και τα νέα που έμαθαν για τον άλλοτε προπονητή τους είναι πολύ άσχημα.

 «Θα ήθελα να πω σε όλους, ότι εγώ και ο Stockton μιλάμε πολύ τώρα τελευταία και ο προπονητής μας Jerry Sloan δεν τα πηγαίνει καλά, γι’ αυτό θα ήθελα να προσευχηθείτε για τον κόουτς», είπε ο Malone. Και φυσικά τα είπε όλα για την κατάσταση της υγείας του Sloan.

Κάποια άλλα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ήταν πιο… μαύρα και ανέφεραν ότι ο Sloan δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες να βγει νικητής.

Η «Salt Lake Tribune» δημοσίευσε δηλώσεις κάποιου που είναι κοντά στην οικογένεια του παλαίμαχου κόουτς και τα λόγια του αποτύπωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης: «Πεθαίνει»!

Η πορεία του

Ο Jerry Sloan γεννήθηκε στις 28/3/1942 στην πόλη ΜακΛίνσμπορο του Ιλινόις. Από μικρός φάνηκε ότι ήταν τεράστιο ταλέντο. Αποφοίτησε από το Evansville. Επιλέχθηκε στο Νο 4 του ντραφτ του 1965 από τους Baltimore Bullets (1965-66). Από το 1966 έως το 1976 έπαιξε στους Chicago Bulls και άφησε το στίγμα του στην ομάδα. Μάλιστα οι «ταύροι» έχουν αποσύρει την φανέλα με το Νο 4 που φορούσε.

Το 1978 πέρασε από τον τα παρκέ στους πάγκους. Εργάστηκε στους Bulls ως βοηθός (1978-79) και ως πρώτος κόουτς (1979-82). Στη συνέχεια πήγε στην ομάδα που στιγμάτισε όλη την καριέρα του και έγινε συνώνυμο του ονόματός του, τους Utah Jazz. Ανέβαλε αρχικά ως βοηθός (1985-88) και το 1988 έγινε πρώτος προπονητής των Jazz και έμεινε στη θέση του ως το 2011.

Επέστρεψε στην ομάδα το 2013, αλλά ως σύμβουλος της διοίκησης και σύμβουλος σκάουτινγκ.

Στους Jazz έγραψε ιστορία έχοντας ως ηγέτες στο παρκέ ένα από τα πιο μυθικά δίδυμα του ΝΒΑ, τους Karl Malone και John Stockton. Μαζί τους η ομάδα έφτασε δυο φορές σε τελικούς ΝΒΑ (1997 και 1998) αλλά και τις δυο φορές τους Jazz κέρδισε η άλλη ομάδα της καρδιάς του Sloan, oι Bulls.

Τα κοντέρ του ως προπονητής έγραψε 2.024 ματς με 1.221 νίκες και 803 ήττες. Είναι μέλος του Hall of Fame του ΝΒΑ.

 

 OI ΘΡΥΛΙΚΟΙ JAZZ ΤΟΥ SLOAN ΜΕ ΤΟΥΣ MALONE KAI STOCKTON