Οι παλιοί καλοί «Splash Brothers» εμφανίστηκαν στο κρίσιμο Game 6 της σειράς με τους Ρόκετς και οδήγησαν τους Ουόριορς σε μία ακόμη πρόκριση εις βάρος των Ρόκετς. Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον ήταν «καυτοί»… μοιράζοντας τα ημίχρονα και σκοράροντας κατά ριπάς.

Ο Τόμπσον κράτησε τους «Πολεμιστές» όρθιους στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας τους 21 από τους 27 πόντους του ολοκληρώνοντας την βραδιά με 10-20 σουτ, 7-13 τρίποντα, δύο ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την άλλη, η βραδιά για τον Κάρι δεν ξεκίνησε πολύ καλά.

Αρχικά, ο Στεφ έμεινε χωρίς πόντο στο 1ο μέρος, ενώ πέτυχε 10 πόντους στην 3η περίοδο. Τα δεδομένα δεν ήταν υπέρ των Ουόριορς και η «πλάστιγγα» φαινόταν να γέρνει προς την πλευρά των γηπεδούχων στις αρχές της 4ης περιόδου.

Εκεί όμως ο Κάρι απέδειξε το μεγαλείο του, με μία φανταστική «έκρηξη» που περιελάμβανε 23 πόντους(16 από αυτούς στο τελευταίο 3λεπτο) δείχνοντας ότι οι Ουόριορς δεν ξέχασαν να κερδίζουν χωρίς τον Ντουράντ.

Ο Κάρι τελείωσε την αναμέτρηση με 33 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ έχοντας 9-20 σουτ, 4-11 τρίποντα και 11-11 βολές. Μάλιστα, όταν ο ηγέτης των «Πολεμιστών» πετυχαίνει 30+ πόντους σε αγώνα Playoff, το Γκόλντεν Στέιτ έχει ποσοστό νικών που φτάνει το 87.9% (29-4 ρεκόρ), ενώ έμεινε για πρώτη φορά στην καριέρα του …άποντος σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Απαντώντας όμως με ρεκόρ πόντων στο 2ο ημίχρονο καθώς οι 33 που πέτυχε είναι οι περισσότεροι πόντοι σε ένα ημίχρονο στην καριέρα του και οι περισσότεροι από έναν παίκτη τις τελευταίες 20 postseasons και δείχνοντας πόσο δύσκολο είναι για τους αντιπάλους του Γκόλντεν Στέιτ να απαντήσουν στην υπεροπλία του.

Δείτε τους εκπληκτικός «Splash Brothers» σε δράση: