Ο Grant Napear είναι 60 ετών και από το 1988 η φωνή του συνοδεύει όλα τα παιχνίδια των Sacramento Kings.

Μετά από 32 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο, ο sportcaster παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκάλεσε ένα αμφιλεγόμενο “τιτίβισμα” του.

Ο Grant Napear έγραψε «All Lives Matter, Every Single One», δηλαδή «Όλες οι ζωές έχουν σημασία, η κάθε μία ξεχωριστά», με αφορμή τις διαδηλώσεις που γίνονταν στις ΗΠΑ, μετά το θάνατο του George Floyd και την προσπάθεια για την διάδοση του «Black Lives Matter».

Ο άλλοτε σούπερσταρ των “Βασιλιάδων”, DeMarcus Cousins απάντησε από κάτω: «Όπως το περιμέναμε», θεωρώντας πως ο sportcaster εμποδίζει να ακουστεί η φωνή των μαύρων της Αμερικής.

Ο Matt Barnes, επίσης πρώην παίκτης της ομάδας, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας: «Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από έναν κρυφό ρατσιστή».

Μετά από όλα αυτά, ο ίδιος ο Napear είπε στην “Sacramento Bee”:

«Δεν είμαι αρκετά εκπαιδευμένος στο θέμα “Black Lives Matter”, όσο νόμιζα. Δεν είχα ιδέα πως όταν έγραψα το “All Lives Matter” λειτούργησε ως αντίδραση στο μήνυμα που το “Black Lives Matter” θέλει να περάσει. Είμαι 60 ετών και ακόμα έχω πολλά να μάθω».

Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί με τον σπουδαίο Chris Webber να απαντά στον Cousins: 

«DeMarcus ξέρουμε καλά ποιος είναι ο Grant. Η ομάδα το ξέρει καλά. Τους το είχα πει πολλές φορές. Το είχαν δει. Ξέρουν τι είναι».