Μετά από σταθερή παρουσία στα Playoffs και τον πρωταθλητισμό για κάτι περισσότερο από 20 χρόνια, οι Spurs κινούνται πλέον οριστικά σε ένα μοτίβο rebuilding – tanking, το οποίο και αναμένεται να κρατήσει αρκετά χρόνια.
Ωστόσο, όπως και σε κάθε τι άλλο στη ζωή, η αρχή είναι πάντα δύσκολη, με την αντίδραση και την υπομονή του San Antonio στις αρχικές δυσκολίες να αναμένεται να κρίνει και τη μελλοντική επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Κεφάλαιο Picks

Το Α και το Ω για ένα πετυχημένο πλάνο Rebuilding δεν είναι άλλο αφενός από την απόκτηση πολλών και σε καλή θέση picks και αφετέρου η μετουσίωσή τους σε πολύτιμα γρανάζια με την πάροδο του καιρού. Οι Spurs τόσα χρόνια έχουν αποδείξει πως μπορούν να αποβούν εξαιρετικοί στο δεύτερο σκέλος της πρότασης, ενώ την ίδια στιγμή με την ανταλλαγή του Dejounte Murray φροντίζουν και για το πρώτο.

Συγκεκριμένα, από το 2023 μέχρι και το 2029 -ένα διάστημα 8 ετών δηλαδή- τα ‘Σπιρούνια’ έχουν στη διάθεσή τους 13 picks πρώτου γύρου (1.6 ανά σεζόν), με τα 5 εξ αυτών μάλιστα να έχουν αποκτηθεί από άλλες ομάδες. Μπορεί θεωρητικά ένα pick από τη Βοστόνη ή την Atlanta των Trae Young και Murray να μη δημιουργεί απίθανες συνθήκες, αλλά κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να έχει συμβεί στους συγκεκριμένους οργανισμούς μέχρι το 2025 ή το 2028 για παράδειγμα…

Το πιο σημαντικό;
Σε αυτό το διάστημα 8 ετών δεν έχουν χαρίσει ούτε ένα από τα δικά τους picks, εξέλιξη που σημαίνει εν ολίγοις πως το rebuilding τους θα ανταμειφθεί σε κάθε περίπτωση με επιλογές κοντά στην κορυφή του εκάστοτε Draft!

Κεφάλαιο Prospects

Δε χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός του San Antonio για να μη… χαρεί με το ισχύον ρόστερ που έχει διαμορφωθεί στο Τέξας φέτος -ένα σύνολο που θα μοιράσει πολλές ήττες, ακόμα και ηθελημένα, στο κοινό της ομάδας…

Ωστόσο, το συγκρότημα του Gregg Popovich να διαθέτει ορισμένους πολύ ποιοτικούς και εξελίξιμους νεαρούς παίκτες που -ακόμα και αν δεν είναι προσχεδιασμένο να αφήσουν εποχή- μπορούν να γαλουχηθούν σε ένα περιβάλλον που ξέρει να τους φροντίζει και να πρωταγωνιστήσουν είτε να φέρουν ανταλλάγματα στο μέλλον.

Αν βρεθεί τρόπος να πάρουν κάτι καλό από Dieng, McDermott και Richardson η χρονιά θα έχει θετικό πρόσημο…

 

Αναλυτικά το depth chart:

  • PG: Josh Primo, Tre Jones, Blake Wesley
  • SG: Keldon Johnson, Josh Richardson, Romeo Langford
  • SF: Devin Vassell, Malaki Branham
  • PF: Doug McDermott, Jeremy Sochan, Keita Bates-Diop
  • C: Jakob Poeltl, Zach Collins