San Antonio Spurs και LaMarcus Aldridge αποφάσισαν να λύσουν την κοινή τους συνεργασία, που ξεκίνησε πριν από 6 ολόκληρα χρόνια (2015), αφού καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι ευχαριστημένη από τις παροχές της άλλης.

Όσον αφορά τον υψηλόσωμο (2.11 μέτρα, 113 κιλά) Power Forward/ Center, δεν λαμβάνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και κατοχών, κάτι που δεν τον ευχαριστεί ιδιαίτερα, δεδομένης και της φαινομενικής του αποχώρησης από την ενεργό δράση σε λίγα χρόνια (35 ετών).

Με εξαίρεση τη rookie σεζόν του με τη φανέλα των Portland Trail Blazers, ο απόφοιτος του κολεγίου του Texas μετράει φέτος τους λιγότερους πόντους, τα λιγότερα ριμπάουντ, τα χειρότερα ποσοστά εντός πεδίας, και αγωνίζεται λιγότερο από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, αριθμεί μόλις 14 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα ανά 26 αγωνιστικά λεπτά, την ίδια στιγμή που σουτάρει με το πενιχρό για τα εύστοχα δεδομένα του 46%, με το USG% να έχει πέσει στο 23%.

Από την άλλη μεριά, ούτε οι Τεξανοί είναι ευχαριστημένοι με την απόδοση του Aldridge και γι’ αυτό συμφώνησαν να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή πριν το trade deadline που πλησιάζει σε λίγες μέρες.

Αν δε βρεθεί ομάδα. είναι αρκετά πιθανό και το σενάριο του buy- out, αφού του χρόνου ο βετεράνος «ψηλός» θα είναι ελεύθερος (φέτος, λαμβάνει 24 εκ. δολ).