4 -πλέον μετά και τον περσινό άθλο κόντρα στους Boston Celtics-πρωταθλήματα ΝΒΑ. 2 MVP και ακόμα 1 MVP στους Τελικούς, το πιο σημαντικό επίτευγμα για κάποιον αθλητή. 1ος στα εύστοχα τρίποντα όλων των εποχών σε ρυθμούς ρεκόρ. Ένας από τους καλύτερους παίκτες από καταβολάς λίγκας και όχι μόνο αναφορικά με τη θέση του. Σταθερή θέση στο Hall of Fame του Παγκοσμίου μπάσκετ όταν πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από τα παρκέ. 

Ο Stephen Curry, η κορυφαία φιγούρα της περασμένης δεκαετίας για το παγκόσμιο μπάσκετ μαζί με τους Kevin Durant, συμπαίκτες για μια γεμάτη τριετία στους Golden State Warriors κατά την οποία πρόλαβαν να πανηγυρίσουν δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα ΝΒΑ μέχρι και τους Τελικούς του 2019 όταν όλα τελείωσαν, και LeBron James, έναν αντίπαλο που μόνο στους Τελικούς τον έχει βρει μπροστά του τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 2015 μέχρι και το 2018 μετρώντας εις βάρος του τρία δαχτυλίδια, εκτός από τις αγωνιστικές επιτυχίες μπορεί πλέον να βροντοφωνάζει περήφανα πως είναι και ένας πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας -με το net worth του να πλησιάζει πλέον το 1 δισ.!

Σαφώς και τα τεράστια συμβόλαια που έχει υπογράψει κατά καιρούς με την ομάδα που τον πίστεψε όσο καμία άλλη στο Draft του 2009, τους Golden State Warriors, όταν η πλειoνότητα των scouters δεν του έδινε ιδιαίτερη σημασία, παίζουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο -με τον Chef να έχει υπό την κατοχή του το μεγαλύτερο συμβόλαιο από καταβολάς ΝΒΑ, κερδίζοντας 215 εκ. δολ. για 4 χρόνια, ποσό που μεταφράζεται σε 54 εκ. δολ. το χρόνο αλλά και 149.000 δολ. ανά ημέρα -ένα ποσό φυσικά που κερδίζει με το σπαθί του φέρνοντας στα ταμεία των Πολεμιστών ενδεχομένως πολλά περισσότερα χρήματα επί καθημερινής βάσεως.

Ωστόσο, η δράση του δε σταματάει στα παρκέ της κορυφαίας λίγκας του κόσμου, με τον απόφοιτο του Davidson να συμμετέχει ή να ιδρύει κιόλας ο ίδιος ή με συνεργάτες του μεγάλες επιχειρηματικές καμπάνιες κάθε κάλλους, οι οποίες και του αποφέρουν τεράστιο κέρδος σε βάθος χρόνου αλλά και άμεσα προφανώς.

Ποιες είναι μερικές εξ αυτών:

  • SnapTravel: Η πρώτη επιχειρηματική κίνησή του το 2015, όταν ξεκινούσε δηλαδή να εκτοξεύει τον μύθο του ήταν σε ένα site για ταξίδια, που επιτρέπει στους κοινωνούς του να κλείνουν δωμάτια σε διάφορα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο με πολύ απλά και γρήγορα βήματα.
  • Unanimius Media: Μια εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικού, τηλεοπτικού και διαδικτυακού υλικού, η οποία φέρει και τον Ομόφωνο τίτλο του MVP του το 2016, η οποία στηρίζει παραγωγές με θέμα τόσο τον αθλητισμό όσο και το ευρύ φάσμα της οικογένειας και της πίστης γενικότερα -ένα βήμα που κατά καιρούς και επί εποχής Netflix έχουν ακολουθήσει πολλοί συνάδελφοί του.
  • Oxigen: Το 2020, ο Curry στράφηκε στην εν λόγω εταιρεία, η οποία έχει άμεση σχέση και με τον αθλητισμό, αφού το ενεργειακό αυτό ποτό βοηθάει στην ανάπλαση των μυών και έχει τρομερή ζήτηση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον κόσμο γενικότερα.
  • TSM: Το 2018, η εν λόγω esports εταιρεία έβλεπε την περιουσία της να ανέρχεται στα 250 εκ. δολ. Από τη στιγμή που επένδυσε σε αυτήν ο θρύλος του ΝΒΑ όμως, τα έσοδά της σχεδόν διπλασιάστηκαν, με το brandname αλλά και την πίστη του Curry να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή της σε μια από τις κύριες παραγωγές αντίστοιχου περιεχομένου στην Αμερική.
  • Tonal: Μια από τις ιδέες που ανά καιρούς έχουν τραβήξει την προσοχή μεγάλων μορφών της λίγκας όπως ο Klay Thompson και ο Paul George που έπεισε εν τέλει και τον ίδιο τον Stephen Curry να επενδύσει στο μοναδικό της τρόπο να βρίσκει δουλειά από το σπίτι σε όσους την αναζητούν.

Συνολικά λοιπόν, ο άσος των «Πολεμιστών» κερδίζει περίπου 90 εκ. ετησίως εδώ και αρκετά χρόνια, κάτι που πολύ σύντομα θα τον ωθήσει πάνω από το φράγμα του ενός δισ. δολ., σε ένα κλαμπ που μονάχα οι Michael Jordan και LeBron James ανήκουν από πλευράς ΝΒΑ!