Το “έναυσμα” το έδωσε ο Richard Jefferson λέγοντας στο Twitter πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας αντίστοιχος Scottie Pippen και χρειάζεται στους Milwaukee Bucks έναν αντίστοιχο Michael Jordan, το οποίο φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις έντονες.

Έπειτα ακολούθησε ο Scottie Pippen λέγοντας πως δεν είναι ο Γιάννης, διότι δεν έχει “back to back” βραβεία MVP και ο Γιάννης αντίστοιχα δεν είναι εκείνος, ρωτώντας στην πορεία ποιος ήταν σαν παίκτης ο ίδιος ο Richard Jefferson.

Ο αναλυτής του ESPN Stephen Smith δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι Πίπεν. Ο Γιάννης έχει 26, 27 και 29 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια. Είναι ο εν ενεργεία MVP, σίγουρα είναι η πρώτη επιλογή για το εφετινό βραβείο. Σίγουρα, λοιπόν δεν είναι Σκότι Πίπεν. Ο Πίπεν είναι Hall of Famer, έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, ο καλύτερος “σύντροφος” στην ιστορία του μπάσκετ! Όταν όμως αποσύρθηκε ο Τζόρνταν, είμαι σίγουρος ότι δεν θα νικούσαν τους Ρόκετς στους NBA Finals. Οι Μπουλς με ηγέτη τον Πίπεν δεν θα μπορούσαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αν έφταναν στους Τελικούς! Συμπερασματικά, ο Πίπεν δεν ήταν ποτέ Τζόρνταν. Δεν είναι ντροπή αυτό γιατί κανείς και ποτέ δεν… υπήρξε Τζόρνταν! Ο Τζόρνταν, πάλι έχει παραδεχτεί ότι δεν θα κέρδιζε τα δαχτυλίδια του χωρίς τον Σκότι Πίπεν. Επομένως, ο Σκότι πρέπει να χαλαρώσει λίγο με αυτή την ευαισθησία του. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουμε δει στην ιστορία του μπάσκετ. Δεν πρέπει να είναι τόσο ευαίσθητος με αυτά! Δεν ήταν προσβολή! Όταν λες, δηλαδή ότι ο Γιάννης είναι Πίπεν και χρειάζεται έναν Τζόρνταν… Όχι! Θα έλεγα καλύτερα ότι ο Γιάννης είναι Τζόρνταν που χρειάζεται τον Πίπεν! Επειδή τα νούμερα του, είναι σαφώς καλύτερα από του Σκότι…».

Δείτε το σχετικό βίντεο: