Ο James Harden δε διανύει και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αφού ξεκίνησε στους Nets, απογοήτευσε και κατέληξε στους Sixers, χωρίς και πάλι όμως να εντυπωσιάζει.

 

Ο Amare Stoudemire τον… γνώριζε καλά τον Harden, αφού ο πρώτος βρίσκεται απ’ την αρχή της σεζόν στο τεχνικό επιτελείο των Brooklyn Nets, έχοντας τον ρόλο του Player Development Assistant και αυτά που είπε για τον πρώην παίκτη της ομάδας του μόνο καλά δεν ήταν.

Ο άλλοτε παίκτη των Suns, εκεί όπου πέρασε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στον Harden και μίλησε για έλλειψη της απαιτούμενης αφοσίωσης στη νυν ομάδα του, Philadelphia Sixers, ενώ μάλιστα τόνισε ότι δε θα μπορούσε να εγγυηθεί μια max συμφωνία με τον παίκτη αν βρισκόταν στη θέση του ιδιοκτήτη της ομάδα της Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα είπε: «Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης των Sixers, δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα του έδινα μια μέγιστη συμφωνία. Απλώς δεν βλέπω την αφοσίωση που θα χρειαζόταν να δω από έναν παίκτη του ΝΒΑ Top-75. Πρέπει να είσαι εκεί για τους συμπαίκτες σου όταν σε χρειάζονται».

Σίγουρα τα λεγόμενα του Stoudemire μπορεί να βρίσκουν τους περισσότερους σύμφωνους, ωστόσο ο πρώην παίκτης των Rockets έχει να αποδείξει πολλά στο ένα ματς «ζωής ή θανάτου» που απομένει με τους Heat (13/05, 02:00). Αν και πάλι δεν είναι εύκολο να πει κανείς το κατά πόσο μπορεί να τα ανατρέψει αυτά. Πάντως, δεν αποκλείεται να μείνει και του χρόνου στην ομάδα των Sixers, είτε παίξει καλά στο Game 6, είτε όχι.