Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/7) το επίσημο ντεμπούτου του Chet Holmgren στον κόσμο του ΝΒΑ, με το νούμερο 2 του περασμένου Draft να αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Summer League της Salt Lake City και να αφήνει άκρως θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός σέντερ ήταν τρομερός για λογαριασμό των Oklahoma City Thunder κόντρα στους οικοδεσπότες Utah Jazz και τελειώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους (7-9 σουτ, 4-6 τρίποντα, 5-5 βολές), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 6 τάπες -επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του τουρνουά- οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ άνετη επικράτηση επί των «Μορμόνων» με 98-77.
Μάλιστα, ο νεαρός φρόντισε να χαρίσει και άπλετο θέαμα στην εν λόγω αναμέτρηση, με τη στιγμή που ξεχώρισε περισσότερο από κάθε άλλη φυσικά να είναι το δυναμικό κάρφωμα που βρήκε μπροστά από τον γιγαντιαίο Tacko Fall!

 

 

 

Από εκεί και πέρα, πολύ ενθαρρυντική ήταν και η εμφάνιση του Aleksej Pokusevski, ο οποίος έμοιαζε να βρίσκει μεγάλη αυτοπεποίθηση από τα βασικά του αθλήματος, κάτι που φάνηκε και στη στατιστική του υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού τελείωσε το εν λόγω ματς με 11 πόντους (3-10 σουτ, 1-5 τρίποντα, 4-5 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ αλλά και 3 κλεψίματα σε 21 λεπτά παρουσίας στο παρκέ της SLC.

 

 

 

Τα αποτελέσματα στη Summer League της Salt Lake City:

Grizzlies – 76ers 103-99
Thunder – Jazz 98-77

Η κατάταξη στη Summer League της Salt Lake City:

  1. Τhunder 1-0
  2. Grizzlies 1-0
  3. 76ers 0-1
  4. Jazz 0-1

 

Στην έτερη Summer League της χθεσινής ημέρας, αυτή της California, οι Sacramento Kings κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Los Angeles Lakers στον άτυπο τελικό της διοργάνωσης με 87-75 και έκλεισαν αήττητοι το καλοκαιρινό αυτό τουρνουά που έλαβε χώρα στο Chase Center των πρωταθλητών κόσμου Golden State Warriors.

Για τους νικητές, ο Keegan Murray, φετινή επιλογή των «Βασιλιάδων» στην πρώτη πεντάδα του Draft, ήταν για ακόμα μια φορά αυτός που έκλεψε την παράσταση περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του, με τον νεαρό να γράφει 24 πόντους (9-16 σουτ, 2-4 τρίποντα, 4-4 βολές), 7 ριμπάουντ (τα 2 επιθετικά) αλλά και 4 αθροιστικά κλεψίματα + τάπες, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει Las Vegas.

 

 

 

Στο έτερο ματς της ημέρας, οι Miami Heat με κύριο πρωτεργάτη τον Σέρβο rookie Nikola Jovic κατάφεραν να πετύχουν μια πολύ άνετη νίκη επί των οικοδεσποτών Warriors με 94-70 και να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στο μίνι θεσμό.

Ο Σέρβος βρέθηκε σε πραγματικά τρομερή ημέρα και αγγίζοντας το νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους (9-15 σουτ, 5-7 τρίποντα, 2-2 βολές) και τα 9 ριμπάουντ (τα 6 επιθετικά) «κουβάλησε» την ομάδα της Florida σε ένα πολύ εύκολο αποτέλεσμα κόντρα στους «Πολεμιστές» που βίωσαν την τρίτη τους ήττα στα τρία διαθέσιμα παιχνίδια του τουρνουά.

 

 

 

Τα αποτελέσματα στη Summer League της California:

Warriors – Heat 70-94
Kings – Lakers 87-75

Η κατάταξη στη Summer League της California:

  1. Kings 3-0
  2. Lakers 2-1
  3. Heat 1-2
  4. Warriors 0-3