Με τον Chris Paul να υλοποιεί το καλύτερο παιχνίδι στην πλούσια καριέρα του και να φτάνει στους πρώτους μεγάλους Τελικούς, οι Phoenix Suns κατάφεραν να περάσουν πολύ εύκολα για δεύτερη διαδοχική φορά από την έδρα των Los Angeles Clippers με 130-103, να τους αποκλείσουν με 4-2 στις νίκες και να κατακτήσουν τη Δύση για πρώτη φορά από το μακρινό 1993!

Πιο συγκεκριμένα, ο Point God από το Wake Forrest μέτρησε 41 ολόκληρους πόντους (16-24 σουτ, 7-8 τρίποντα, 2-3 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα και διέλυσε σε κάθε μία του κίνηση κάθε ελπίδα των γηπεδούχων και πρώην ομάδας του για την πρόκρισή τους στους Τελικούς. 

Ταυτόχρονα, άκρως θετικοί ήταν για ακόμα μια φορά οι DeAndre Ayton με ένα ηγεμονικό double double της τάξης των 16 πόντων (8-10) σουτ και των 17 ριμπάουντ, και Jae Crowder με 19 πόντους, 5-9 τρίποντα και 5 “σκουπίδια”, ενώ ο Devin Booker ήταν για ακόμα μια φορά αρκετά άστοχος με 22 πόντους σε 26 σουτ. 

Πλέον, οι “Ηλιοι“, που σούταραν με το μυθικό 56% εντός πεδιάς και με 55% από το τρίποντο, θα βιώσουν μετά από 28 ολόκληρα χρόνια τους μεγάλους Τελικούς, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας είτε τους Milwaukee Bucks είτε τους Atlanta Hawks, φαντάζοντας το ακλόνητο φαβορί. 

Χθες, για τους Clippers ξεχώρισε μονάχα ό Marcus Morris Sr με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ οι Paul George και Reggie Jackson ήταν αρκετά άστοχοι (13-29 σουτ αθροιστικά) πάρα το γεγονός πως πέτυχαν 34 κοινούς πόντους, αλλά και εν γένει αρκετά άτυχοι στη σειρά, με τους Kawhi Leonard, Serge Ibaka και Ivica Zubac να χάνουν τεράστιο μέρος της.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.