Οι Phoenix Suns γνώρισαν την ήττα εχθές (20/04) απ’ τους Pelicans (114-125) στο 2ο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς, αλλά η παροιμία «ενός κακού μύρια έπονται» πήρε «σάρκα και οστά» για την ομάδα της Αριζόνα, αφού είδαν και τον μεγάλο σταρ τους, Devin Booker, να αποχωρεί στην 3η περίοδο με τραυματισμό.

 

Το μέγεθος της ζημιάς δε φαινόταν τεράστιο, ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο Andrian Wojnarowski, ο Αμερικανός γκαρντ θα μείνει στα «πιτς» για 2 με 3 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δε θα προλάβει το υπόλοιπο της σειράς με τους Pelicans (ακόμη κι αν πάει σε Game 7), με τις νίκες να είναι στο 1-1, τους Pelicans να έχουν κάνει το break και τους Suns να καλούνται ν’ αναμορφώσουν τα πλάνα τους.

 

Στο Game 2 ο Booker ήταν καταιγιστικός, αφού στο 1ο ημίχρονο μετρούσε 31 πόντους (!!!) με 7/11 τρίποντα και 63% ευστοχία, ωστόσο δεν κατάφερε να συνεχίσει την τρομερή του εμφάνιση και να τη μετουσιώσει σε μια 2η νίκη για το Φοίνιξ.

Να σημειωθεί ότι ο γκαρντ των «Ήλιων» διανύει ίσως την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του, αφού μετράει 26,8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και 1.1 κλέψιμο σε 34.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο τη φετινή χρονιά.

Tags:
Devin Booker